Bibione

30 nov. 2009 11:00
Visningar: 5034
Hej vi tänkte åka ner till Bibione till sommaren.
Vi har tonårbarn med oss.
Någon som varit där och har lite trevliga restips, både där nere och på väg ner och hem.
Vi kör ner med bil och bor med Sembo.

//Mikael
4 dec. 2009 10:04
Hej
Vi var där sommaren 2008 och kommer att åka tillbaka nästa sommar. Har redan bokat boende. Det finns många hotell och villages i Bibione och jag har kollat runt noga, det är fördelaktigt att boka genom Sembo, dels ligger de bra till prismässigt, dessutom får man då tillgång till deras guider på plats som anordnar mycket bra utflykter. Vi var över förväntan nöjda med deras guider när vi var där och kommer att anlita dom igen

Rekomenderar att åka med på deras utflykter till Venedig och vingårdsresan. De anordnar även en middag på en Agriturismo, dvs en gård som serverar sin egen mat och vin.
De gör även utflykter till Postojnagrottorna i Slovenien, den tänkte vi åka med på nästa gång.

Vill du hellre åka själv så rekomenderar jag er att ta tåget dit ni ska för det är mycket smidigare än bil i Italien, där köerna kan bli långa.

Bibione är för övrigt en stad/ort där barnen inte behöver vara sysslolösa, det finns gott om aktiviteter såsom tivoili, cirkus, spelhallar, shopping och naturligtvis den låååånga starnden. Man kan även hyra cyklar.

Vägen ner kan jag inte tipsa om för vi flög med Ryanair och tog tåg och buss till Bibione.
Men nästa år funderar vi på att ta bilen eftersom vi skulle vilja se lite av tyskland också. Vi kommer att bo på Villagio Tivoli som vi var nöjda med förra gången. Där finns två poolområden och de flesta lägenheterna har uteplats med murad grill och lite trädgård.
Det är även nära till affärer och gångavstånd till stranden, dessutom ett av de billigaste alternativen. Dock väldigt slitet med omoderna och gamla möbler, men vi tycker inte det har så stor betydelse för oss för vi är ändå bara hemma för att äta lite och sova.

Trevlig resa.