Bevis på utresa

30 aug. 2022 14:04
Visningar: 108
När man behöver visa bevis på utresa från exempelvis Bali, måste biljetten vara från Bali till annat land efter 30 dagar, eller kan det flyget gå från ett helt annat land senare än 30 dagar?
Av Evoline
30 aug. 2022 15:57
Var och reste runt i sydostasien nu i sommar och kommer inte ihåg exakt vilket land, där frågade de efter flyget man kom med när man skulle igenom migrationen, visade flygbiljetten då.

Och annat tillfälle ville de se utbiljett från Singapore, eftersom vi skulle åka dit, så det var inte bara utbiljett från landet man är i utan för nästa land också.
31 aug. 2022 09:40
Okej så då är man alltså tvungen att flyga mellan varje landsgräns och även ha förbokat alla flyg?
1 sep. 2022 15:18 (redigerad)
Vet inte riktigt hur det är nu men när jag var i Thailand för några år sedan och skulle ha ett längre visum (vilket jag sökte om redan i Sverige) var jag tvungen att ha en resa bokad ut. Då jag inte hade någon aning om när jag skulle åka därifrån rekommenderade de mig att köpa den billigaste biljetten jag kunde och sedan inte utnyttja den, alternativt köpa en helt avbokningsbar biljett som jag sedan kunde avboka.

Så om du inte vill vara låst vid datum kan det ju vara ett alternativ. Självklart inte kul att kasta pengarna i sjön men ofta kan man ju hitta ganska billiga flygresor i Asien. I Laos vet jag att jag inte hade någon utresa bokad, förutom en biljett senare från Vietnam. Men minns inte om de frågade efter det.
2 sep. 2022 22:59
Hur gör man då om man vill vara spontan och inte vet exakt när man lämnar ett land?(förutsatt att det inte är längre än 30 dagar)
Av Keja
3 sep. 2022 10:21 (redigerad)
Ta reda på ett billigt allternativ att ta dig från landet i fråga innan du anländer och att det går att boka med mobil på nätet. Kan vara så enkelt som att bara åka buss över gränsen till grannlandet. Vänta med att boka något tills och om de frågar om det vid immgration.