Bestiga Mount Huashan i Kina

Av Abakus
14 okt. 2011 12:23
Visningar: 170
Hej,

Huashan har fem olika toppar, varav den högsta är den södra toppen som är 2160 meter hög. De flesta väljer att ta linbanan från foten av berget och en bit upp, för att spara en massa tid. Det tar dock ytterligare flera timmar att nå toppen till fots. Norra toppen, som är den lägsta med sina 1613 meter över havet, är dock ganska lätt att nå. Därifrån har man flera olika vägval att ta beroende på vilken av de andra topparna man vill gå till.
Huashan var tidigare bitvis ganska farligt att klättra upp på, då man klättrade längs med en nästintill lodrät klippväg, med endast några plankor av tvivelaktig kvalitet att balansera på. Många har fallit och dött, så därför har man jobbat mycket med säkerheten på senare år och dragit om leden helt enkelt. Nu är det inte alls lika farligt att ta sig upp på berget, även om utsikten är svindlande och det ibland är mycket brant att gå.

Hit tänkta jag resa någon gång nästa år men söker någon reskamrat som vill till Kina och även bestiga Mount Huashan. Tillsammans planerar vi resan, när vi skall åka och hur länge.

// J