Båt mellan Koh Kood och Kambodja?

Av Modkr
6 jan. 2014 00:22
Visningar: 500
Hej!
Vi håller på att planera vår resa till Asien. Funderar lite på Koh Chang, Koh Kood och Kamodja.
1 Går det båtar mellan Koh Kood och Kambodja?
2 Vi vill helst bo på fina stränder i bungalows med ac och ganska bra standard. Pris ca 500kr/natt. Helst inte för ödsligt på kvällstid. Vill gärna kunna gå runt lite på olika strandrestauranger. Tar gärna emot tips både i Thailand och Kambodja.
3 Är stränderna och maten lika bra i Kambodja som i Thailand?
4 Är prisnivån den samma?
5 Är det lika lätt att resa på egen hand i Kambodja som i Thailand?
6 Behöver man ha med foton för visum till Kambodja?
7 Vii gärna ha tips på "guldkorn" både från Thailand och Kambodja
8 Är det bäst att boka boende via nätet eler på plats?
9 Är det någon som har bott på ön utanför Pattaya. Hur är det där?
Var ska man i så fall bo? Vi brukar stanna till i Pattaya för lite shopping innan vi flyger hem. Sol och bad på dagarna och shopping på kvällarna.

Vi har varit i Thailand ett flertal gånger, och hittills är nog Koh Lipe vårt favoritställe. En jätte mysig ö med gångavstånd mellan de olika stränderna, inga bilar, bara lite mc.Vi har haft en strand bara för oss själva som vi har kunnat snorkla ifrån.På kvällarna har vi suttit på någon av alla strandrestauranger med fötterna i sanden och sett på människor som går förbi. Vi förstår inte var alla är på dagarna, för då upplever vi att det är jätte lite folk. Det finns också en liten walkingstreet med ett fåtal butiker, några massageställen och restauranger. Till koh Lipe reser man för att njuta och inte för att shoppa. Det är något liknande vi söker nu på Koh Kood , öarna däromkring eller i Kambodja .Vi vill även få lite olika upplevelser, inte bara sol och bad. ( Har också varit i Angkor wat och Phno Phen för några år sedan)
Alla tips mottages tacksamt!!!
Kicki