Bästa stranden

Av Lipp
13 feb. 2015 09:08
Visningar: 468
Åker till Hurghada i april. 3e gången jag åker dit.
Nu undrar jag vilken strand ni tycker är finast där och varför?

Jag har enbart varit på hotellens strand, Old Vic och Mahmya.

Vill gärna ha tips på fina sandstränder. Gör inget om det är en hotellstrand, bara den välkomnar annat än bara de egna gästerna. Mot en avgift förstår jag och det är OK.
13 feb. 2015 11:57
Hallå!

Kul med en egyptenfråga :-)

Har varit i Hurghada några gånger men jag brukar, precis som du hålla mig till hotellstranden och istället ta heldagsutflykter med båt där vi snorklar/dyker och tar ett stopp vid Paradisön och gör ett svep över stranden där. Sen finns det en strand nere i Sharm el Naga (ca 40 km söder om Hurghada) och utöver denna så finns det pool och ett underbart rev utanför, vilket inte är så vanligt inne i Hrg dock måste man ta taxi eller buss dit.

Har kastat upp din fråga till några som bor därnere permanent om de kan ha ett svar på din fråga.

MVH SWEKrezz
Av Lipp
13 feb. 2015 12:21
Tack för ditt svar. Ja, den sk. paradisön (Mahmya) har jag varit på alla gånger jag åkt så det känns ju givet. Alltid lite mer hetta där ute och det uppskattar jag.
Hotellet vi bor på har egen liten strandplätt och ett par laguner med korallrev så där får jag fiskbehovet tillfredställt.
Det jag skulle vilja önska är en lång sandstrand inte allt för långt borta. Undviker så mycket det går att åka komunal/taxi då det känns som man gör det med livet som insats varje gång.

Vore toppen om någon som bor där har några tips? Kanske finns stränder som inte är så kända bland turisterna ännu?

Någon som kan tänka sig att vara vår bad-guide en dag kanske? :)
13 feb. 2015 12:29
Citerat från Lipp:

Vore toppen om någon som bor där har några tips? Kanske finns stränder som inte är så kända bland turisterna ännu?
Har bett några som bor därnere permanent om råd när det gäller denna fråga och jag väntar på svar där.

Finns en mycket aktiv Facebooksida där man diskuterar Egypten http://www.facebook.com/egyptentips kasta upp din fråga där så kanske nån har ett svar liggandes åt dig :-)
13 feb. 2015 16:35
Det sägs från boende nere i Hurghada att Old Vic är bland de bästa så du kanske redan hittat det du söker, jag återkommer om jag får ytterligare tips! :-)
13 feb. 2015 21:22
Nu fick jag ett par tips till Dreams Beach och Anemone Beach har inte testat dom själv så don't shoot the Messenger! :-)