Bästa restaurangerna i Reykjavik

Av Hkn
6 mars 2011 23:59
Visningar: 4685
Hej på er,

en enkel fråga: Var äter man allra bäst i Reykjavik?
Alltså, inte "billigt och bra" utan bäst.

Mycket tacksam för svar. Hej så länge!

:: hkn ::
Av Mpc
7 mars 2011 06:47
hej HKn det var svårt men det är säkert någon som har sitt favorit ställe där dom tycker det var billigt då jag var där så var det inte billigt det kan jag stå för så jag tro att det är nästa lika dan i dag men trevlig var det . fråga lappland tro han var där föra år ett ...
Av Hkn
7 mars 2011 08:06
Hej mpc!

Jag är medveten om prisnivån på Island. Finanskrisen och den isländska statens usla finanserna har inte direkt gjort att de rear ut någonting. Möjligen har prisnivån gått från otroligt svindyr till bara löjligt hög.

Men för att förtydliga – jag vill inte ha tips på billiga restauranger – utan bara de absolut bästa.

All the best,

:: hkn ::
10 mars 2011 13:35
Hej Håkan!
kan väl inte påstå att jag är guds utsände när det gäller tips om bästa restaurangen där och det där med restaurangtips har alltid visat sig vara vanskligt ,för den ena räcker att maten är gudomligt god medan nästa tycker restaurangmiljön och serveringspersonalens uppträdande är viktigast och det är långt ifrån alltid alla bitar faller på plats men litet pejl har jag väl och ett par som alltid hamnar åtminståne i toppskicktet är dessa.

Perlan är en härlig restaurang med en underbar utsikt och maten är verkligt bra och deras glass och sorbet desserter är välkända, priserna ligger väl i snitt på 250kr/varmrätten inte billigt och inga jätteporttioner så för mig som är matglad krävs som alltid när man går på fin restaurang att man laddar in en tre eller fyrarätters och med nåt gott att dricka så då hamnar man ju lätt på 600-900kr/pers beroende på vilka rätter o drycker man väljer men skiter man i vad det kostar och vill äta gott med fin utsikt är det ett bra alternativ och skulle mot förmodan inte allt på kvällens mený falla en på läppen så får man åtminståne en grymt fin utsikt över staden för pengarna.
http://www.perlan.is/

En annan restaurang som lovordas av många med prisbild ungefär som ovan men priset var ju inte huvudsaken.
http://fiskmarkadurinn.is/

Island är som du säkert redan vet trots sitt låga invånarantal känt för att det finns många restauranger av riktigt hyfsad klass med ett varierat matutbud från jordens alla hörn, här finns en använbar guide till de flesta restaurangerna där.
http://www.restaurants.is/

Hoppas det var till litet hjälp och du kan säkert få fler och kanske ändå bättre tips från nån som är mer gastronomiskt bevandrad än vad jag är, har svårt att se att du skulle bli besviken på maten och vi har ätit jättegott på billigare ställen än dessa även om upplägget då varit mer rustikt än snobbigt om man säger så,finns riktigt bra och fina ställen i småstäderna där vi ätit lika bra mat för 1/3 del av priserna på de "fina" ställena i Reykjavik men så är det ju även här hemma i Sverige det är kockens yrkesskicklighet och råvarornas kvalitét som avgör slutresultatet och inte prissättningen that´s a fact.

Ha det gott.. Bosse.
Av Annl
10 mars 2011 19:24
Hej Hkn,

Vi reser alltid med Michelin-guiden och där får du tips om de bästa restaurangerna med och utan stjärnor liksom även andra prisvärda och goda restauranger m.m..

Det är kanon att ha med sig den lilla röda - löser alla matproblem oavsett om man vill äta på stjärnrestaurang eller mera prisvärt men gott.

Ooops, inser dessvärre när jag hämtat den lilla röda att i vart fall upplagan Main Cities of Europe inte täcker Island men du kan du alltid kolla om det finns en egen liten röd för Island.

Lycka till och smaklig spis!
Av Mpc
10 mars 2011 20:22
se han svara du fick lite tips *L*
Av Bobcat
15 mars 2011 14:45
Hej!
Du har ju ännu inte fått tips på de allra bästa restaurangerna. Ett stilfullt ställe med god mat att äta på är Silfur. Om du låter kocken bestämma blir du inte besviken.

Känner du för äventyr under en bro kan jag rekommendera ett besök på FishCompany. Där får du följa med på en smakresa runt hela världen.

En lite bortglömd restaurang är Gallery på Hotel Holt, kanske inget för alla men absolut något för rätt person.

Är det någonstans du ska unna dig att äta gott så är det på Island. Ett tips! Boka bord i förväg. Det är faktiskt inte så dyrt att äta fint.