Bangkok

Av Gronden
21 nov. 2013 17:15
Visningar: 101
Har aldrig varit i Bangkok men nu ska vi avsluta vår resa med 3 nätter och 2 hela dagar där. Ska bo på Baiyoke Sky hotel som kontrast till Koh Lipe och andra öar.

Vill ha tips på vad man bör och måste se. Vi är inte ute efter shopping och sånt och vi vill välja ut några saker att uppleva och se under våra 2 dagar, utan att flänga runt som dårar! Blir säker fler gånger och vi måste begränsa oss för att få behållning av det vi ser!

Med vänlig hälsning
Lena
Av Marilcj
22 nov. 2013 14:46
Eftersom ni bor på Baiyoki så är ju baren längst upp ett måste vid skymning för att se ut över hela staden när lamporna tänds upp o även en bra inledning på kvällen innan man flyttar en våning ner till restaurangen där!
Underbar vy o framförallt om man åker upp precis i skymningstid så man hinner få en liten bild av stan även i ljus.
Första gången vi var i Bangkok tog vi en flodbåtstur och fick se en hel del utav stan och avslutade med middag på Peninsula o deras trädgårdsservering där man sitter nere vid floden, ser pråmarna o festbåtarna glida förbi, riktigt mysig.
Kompisarna valde istället att ta en bil som körde dom en guidad tur till de större sevärdheterna m chauffören som guide, brukar finnas mycket info om både dessa turer o flodbåtarna på hotellen.

Gyllene Buddhan tycker jag var en maffig syn och värd besöket o Wat pra kaeo, templet vid palatset.

Bara att befinna sig i en stad som Bangkok med all liv o rörelse är en upplevelse i sig, staden tystnar aldrig!