Bada i Australien i mars

Av Msdr
3 jan. 2010 11:59
Visningar: 2068
Hej!

Ska vistas några veckor i Australien i mars och vad jag har förstått är detta säsong för dödlig jelly fish på en del ställen. Jag har inte tänkt dyka men snorklar gärna och badar förstås då vi är på stranden. Är det någon som vet hur badläget är på följande platser då:

1) Darwin

2) Sydney

3) Cairns/barriärrevet

Undrar också hur vanligt förekommande det är med olika typer av vattenormar i havet... Är livrädd för alla slingrande saker :)

Tack på förhand!
3 jan. 2010 15:05
Finns en liknande diskussion men fråga alltid badvakterna lokalt för info... Annars:

Norra Australien är i slutet av sin Jellyfishsäsong när ni kommer att vara där.

Sydney har inte direkt någon.

Barriärrevet har inte direkt någon.

Cairns har inga direkta stränder men i Port Douglas kan det finnas...

Hyr Stingersuits om ni är osäkra.
Av Ziesta
4 jan. 2010 13:07
Hej,

Jag har varit ett par gånger i Darwin och vad jag förstått är det inte direkt ngn badort alls. Där finns visserligen långa, fina stränder men står skyltar med varning för maneter.. och det verkar även finnas risk för krokodiler och hajar under de månader då maneterna inte är så aktiva.
Dock har de nyligen byggt ett convention center vid hamnen med en inhägnad strand och en vågpool.
Av Msdr
5 jan. 2010 23:20
Oj, nej varken hajar, krokodiler el maneter tillhör mina favoritdjur :) Som tur är åker vi egentligen inte på badsemester till Australien, men får jag chansen att bada när det är riktigt varmt ute så gör jag det :)
Vilken tid på året var du i just Darwin?
Av Ziesta
6 jan. 2010 00:53
Jag har bara besökt Darwin under svenska sommaren-tidig höst, dvs juni-september.. under den s.k "dry season". Manetsäsongen i Darwin verkar vara mellan oktober-maj.. jag fotade en skylt på stranden där det stod lite info: http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/bilder/285039

Håller med dig om att man vill ju passa på att bada om det är riktigt varmt! Nästan lite frustrerande att inte få chansen till ett dopp... :-) Som tur är finns det andra ställen, förutom havet, runtom Darwin där man kan bada..
* Berry Springs. En liten bit utanför Darwin. http://www.enjoy-darwin.com/berry-springs-nature-park.html
* Kakadu National Park. http://en.wikipedia.org/wiki/Kakadu_national_park Det går en- och flerdagsturer från Darwin till nationalparken och på flera ställen kan man bada. Bland annat Jim Jim Falls och Barramundi Gorge. Detsamma gäller Litchfield Nationalpark. Finns flera olika företag som ordnar dessa turer om du skulle vilja åka dit. Jag åkte med http://www.kakadudreams.com.au/
* Utanför staden Mataranka några timmar söder om Darwin finns "thermal pools" inbäddade i grönska (Bitter Springs).. Riktigt härligt! http://www.reseguiden.se/minsida/ziesta/bilder/264118
Av Aanta
6 jan. 2010 11:47
Hej

Dom andra har väl egentligen svarat redan men jag kan fylla i.

Darwin: Ja det är ett riksområde, både för maneter, ormar och ibland även saltvattenkrokodiler.

Sydney: Nästan aldrig några problem, men visst ska du ha ögonen med dig. På samma sätt som ex på västkusten i Sverige.

Barriärrevet: Här finns det ormar jupps har sett dom, viss rik för maneter också. Men hoppas du inte tänker snorkla med ostkyddad hud bland korallerna, du kan skära dig fördärvad. Använd våtdräkt då är du dessutom skyddad från det mesta du inte ser ändå. =)
Av Msdr
8 jan. 2010 14:25
Tack för alla svar!
Jag drömmer redan mardrömmar om Australien o alla farliga djur där :)
Har pratat med en australiensiska, en svenska som varit i aupair i Australien samt vanliga resenärer, och de har alla sagt att de inte såg en enda orm så jag överlever väl :) Försiktig kommer jag att vara, det är ett som är säkert!
Blir väl mest till att bada i pooler, och ja, gärna våtdräkt vid barriärrevet :)
8 jan. 2010 22:34
Citerat från msdr:
Tack för alla svar!
Jag drömmer redan mardrömmar om Australien o alla farliga djur där :)
Har pratat med en australiensiska, en svenska som varit i aupair i Australien samt vanliga resenärer, och de har alla sagt att de inte såg en enda orm så jag överlever väl :) Försiktig kommer jag att vara, det är ett som är säkert!
Blir väl mest till att bada i pooler, och ja, gärna våtdräkt vid barriärrevet :)
Jag säger som jag sa till Marika... Låt inte stressen över de här sakerna förstöra semestern bara. Jag blev bränd av en manet en gång på alla år där och då badade jag på olika orter hela sträckan Port Douglas till Sydney.

Hade en funnel web (som jag visste om) i trädgården också men det gick bra trots att jag hade flip-flops året runt.

Just ja, om någon frågar om dina "thongs" är det inte en närgången fråga om underkläder utan det handlar om flip-flops. Jag blev lite konfunderad första gången en australisk polare sa att han älskade sina. :-D

Som sagt, sunt förnuft gäller.