Backpacka asien, tåg och visum

1 okt. 2019 12:09
Visningar: 211
Hej, tänkte resa runt i Asien denna vintern och undrar lite hur det funkar med tåg och visum. Tänker att jag flyger ner till Bangkok, sedan tänkte jag resa via tåg i Thailand, Hanoi till Ho chi minh i Vietnam, Angor Wat i Kambodja etc. Sedan vill jag eventuellt till Bali i Indonesien.

Undrar hur det fungerar men visum, för jag kommer inte stanna i ett och samma land i över 30 dagar i sträck, så behöver jag då visum även om jag inte har en utrese biljett? Tänkte köpa tågbiljetter allt eftersom på plats. Fungerar tågresorna som i Europa, att man bara kan åka genom länder utan pass kontroller osv? Hur tar man sig bäst till Bali, är det flyg som gäller eller går det att åka båt? Sen tar gärna emot tips på andra nice ställen i dessa länder, gärna där man kan träffa andra backpackers och det finns många sevärdheter.
Av Erik777
1 okt. 2019 13:36
Mina erfarenheter är att det där med krav på utresebiljett enbart är applicerbart när du reser med flyg från Europa och de enda som bryr sig är flygbolagets incheckningspersonal i Europa. Det händer inte att du blir tillfrågad om utresebiljett när du anländer till exempelvis Thailand med tåg, buss, båt eller till fots från ett grannland. Se till att du kan göra troligt att du kan lämna landet, genom att visa att du dels har nån typ av resplan och dels har pengar att ta dig vidare.

Det är passkontroll, endera ombord på tåget, eller så går man av, går genom passkontrollen och sedan ombord på tåget igen. Det absolut inte som inom Schengen.

Kolla på en karta, avståndet från Vietnam till Bali är som Sverige till Marocko. Det går säkert att åka landvägen till Singapore och sedan med färjor, bussar, tåg och flera färjor genom Indonesien ta sig till Bali. Om man tycker det är kul. Men de flesta flyger. Väljer du att resa landvägen finns nog stor chans att resan är roligare än målet.
2 okt. 2019 17:14
Insåg själv efter jag skrivit inlägget att Bali var ganska långt bort från de andra länderna, kollade på en karta med helt fel proportioner. Får se om det blir flyg eller annat färdmedel. Tack för ett utförligt svar!