Avsluta på Koh Lanta eller Ao Nang?

Av Anlei
14 apr. 2019 15:16
Visningar: 321
Hej!
Vi är en familj på två vuxna och två barn (6 och 9 år) som planerar en tripp över jul/nyår och mycket börjar bli uppbokat.
Planen ser ut såhär;
3 nätter Koh Lanta (Long Beach)
4 nätter Bulone
7 nätter Koh Lipe
3 nätter ... ja var någonstans
sen är frågan om vi ska avsluta med 3 nätter på Koh Lanta igen eller ta oss till Ao nang istället.
Vi har varit på Koh Lanta två längre gånger tidigare med barnen. Var i Ao Nang 2006 och minnet är då att det var ganska ocharmigt men å andra sidan kunde man ta longtails ut till fina öar för dags utflykter.
Har ni några tips? :)
16 apr. 2019 08:10
Hej,

Jag har endast varit i Ao Nang två nätter nu i februari för att vara nära flygplatsen och som du skriver är det ganska ocharmigt. Om man vill vara vid fina stränder där så är det longtailbåt ut till öarna som gäller. Då jag var där så kort tid spenderade vi tiden vid poolen och på Elephant House Sancturary. Jag har varit på Railey som är en av platserna man kan åka till med longtailbåt och tycker ju Koh Lipe är betydligt finare.

Själv var jag på Koh Lipe innan jag åkte vidare till Ao Nang med ett stopp på Koh Kradan. Det kanske kan vara ett alternativ för er? Jag gillade verkligen den lilla ön. Dock hinner ni bara vara där två nätter då ni behöver ta er till flygplatsen. Men jag var där endast två nätter och tyckte det var okej, men jag reste ju utan barn.

Om ni vill avsluta med sol och bad så tycker jag att ni bör åka till Koh Lanta igen eller ex Koh Kradan. Men om vi vill hitta på lite annat och göra utflykter kan Ao Nang vara ett alternativ då där finns en del att göra.

Lycka till och ha det så härligt när det är dags :D
Av Anlei
16 apr. 2019 10:31
Tack för ditt svar! Vi har velat fram och tillbaka om vi ska ta en extra natt till på Koh Lipe (isåfall blir det totalt 8 nätter där och två på Koh Lanta /Ao Nang) istället. Koh Kradan har vi tagit dagsutflykter till innan. Fint och lugnt och tänker att vi får något liknande när vi är på Bulone :).
Lutar åt att vi kör på Koh Lanta 3 nätter och tar lite dagsuflykter till stränderna söderut och lite shopping i Saladan istället för att ta oss till Ao Nang.