Avsluta på Koh Lanta eller Ao Nang?

Av Anlei
14 apr. 2019 15:16
Visningar: 88
Hej!
Vi är en familj på två vuxna och två barn (6 och 9 år) som planerar en tripp över jul/nyår och mycket börjar bli uppbokat.
Planen ser ut såhär;
3 nätter Koh Lanta (Long Beach)
4 nätter Bulone
7 nätter Koh Lipe

3 nätter ... ja var någonstans
sen är frågan om vi ska avsluta med 3 nätter på Koh Lanta igen eller ta oss till Ao nang istället.
Vi har varit på Koh Lanta två längre gånger tidigare med barnen. Var i Ao Nang 2006 och minnet är då att det var ganska ocharmigt men å andra sidan kunde man ta longtails ut till fina öar för dags utflykter.
Har ni några tips? :)
16 apr. 2019 08:10
Hej,

Jag har endast varit i Ao Nang två nätter nu i februari för att vara nära flygplatsen och som du skriver är det ganska ocharmigt. Om man vill vara vid fina stränder där så är det longtailbåt ut till öarna som gäller. Då jag var där så kort tid spenderade vi tiden vid poolen och på Elephant House Sancturary. Jag har varit på Railey som är en av platserna man kan åka till med longtailbåt och tycker ju Koh Lipe är betydligt finare.

Själv var jag på Koh Lipe innan jag åkte vidare till Ao Nang med ett stopp på Koh Kradan. Det kanske kan vara ett alternativ för er? Jag gillade verkligen den lilla ön. Dock hinner ni bara vara där två nätter då ni behöver ta er till flygplatsen. Men jag var där endast två nätter och tyckte det var okej, men jag reste ju utan barn.

Om ni vill avsluta med sol och bad så tycker jag att ni bör åka till Koh Lanta igen eller ex Koh Kradan. Men om vi vill hitta på lite annat och göra utflykter kan Ao Nang vara ett alternativ då där finns en del att göra.

Lycka till och ha det så härligt när det är dags :D
Av Anlei
16 apr. 2019 10:31
Tack för ditt svar! Vi har velat fram och tillbaka om vi ska ta en extra natt till på Koh Lipe (isåfall blir det totalt 8 nätter där och två på Koh Lanta /Ao Nang) istället. Koh Kradan har vi tagit dagsutflykter till innan. Fint och lugnt och tänker att vi får något liknande när vi är på Bulone :).
Lutar åt att vi kör på Koh Lanta 3 nätter och tar lite dagsuflykter till stränderna söderut och lite shopping i Saladan istället för att ta oss till Ao Nang.
Koh Lanta och Ao Nang
Thailand Smaragden, 14 nov. 2017
Updaterad av Smaragden för 1 år sedan
6
Hejsan! Har aldrig varit i Thailand, funderar på kombinationen koh Lanta och Ao Nang. Vad säger ni som varit där? Kan det vara en bra kombo? Vi är ute efter vackra stränder, utflykter, lite shopping men inte storstad. Alla synpunkter, kommentarer och förslag på andra kombinationer tas gärna emot. ...
Prisläget på Phuket Koh lanta och Aonang
Thailand Lelleputt, 20 jan. 2017
Updaterad av Ritva1950 för 2 år sedan
4
Vi är en familj med en son på 10 år som åker ned till Thailand om tre veckor och ska även stanna i tre veckor. Vi har bokat tre nätter på kata beach till att börja för att sedan fortsätta till Koh lanta i en vecka, kanske längre. Resten av resan har vi inte bokat nåt för att hålla öppen för vart ...
Koh lanta ao nang
Thailand Majsan77, 28 nov. 2016
Updaterad av Mrsm_blogger för 2 år sedan
3
Hej Åker till koh lanta och ao nang om två veckor, tips på utflykter önskas gärna lite annorlunda, kanske inte så turistiga 😃 Vad kostar transfer krabi aonang? Besökte koh lanta för tre år sedan men utforskade inte ön speciellt mkt,,,tips på fina öar runt omkring? ... Mrsm_Blogger: Hej Ao nang ...
Ao Nang- Koh lanta men vad mer?
Thailand Froggisen, 1 nov. 2016
Updaterad av Backpackerabbe för 2 år sedan
7
Jag och familjen åker ner till Thailand för andra gången om några veckor. Vi funderar på Ao Nang och Koh Lanta i en kombination. Men eftersom vi ska vara borta tre veckor så funderar jag på om det finns något annat bra ställe att klämma in också? Vi kommer flyga till Phuket så kanske ska man ...
Rekommenderat boende på Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Ao Nang, Phi Phi Island, Koh Lanta, Koh Lipe?
Thailand Maattiaso, 6 sep. 2016
Updaterad av Maattiaso för 2 år sedan
12
Som rubriken lyder är vi på jakt efter era rekommendationer på boende på dessa ställena. Vi är två par som kommer göra en backpackerresa i vinter genom Thailand och är ute efter hyfsat billiga boende med bungalow, men ändå bra standard med frukost osv. Ställena vi har tänkt är Koh Samui, Koh ...
Aonang eller koh lanta
Thailand Cypern1, 15 sep. 2016
Updaterad av M_olsson för 2 år sedan
3
Hej Behöver lite råd. Så här ser vår rutt ut idag men har funderingar på ev ändra antalet nätter på koh lanta och krabi. Kamala 3 nätter Koh lanta 6 (5) Koh lipe 5 Krabi 3 (4) Bör vi dra ner en natt på koh lanta och lägga till en natt på krabi/ao nang? ... M_Olsson: >Citerat från Mythai: > ...

Om Koh Lanta Thailand, Asien

Hela västkustenKoh Lanta är fylld av vita sandstränder. Det här är rena badparadiset med massor av prisvärda hotell.

Längs hela västkusten finns det 30 kilometer där perfekta sandstränder avlöser varann. Här finns bland annat Long Beach, Klong Nin, Kantiang, Klong Jark och den allra mest populära Klong Dao.
En praktisk väg förbinder alla stränderna och gör det enkelt att prova nya spännande badställen. Bara några kilometer inåt land är ön täckt av ett bergigt landskap och spännande regnskogar. Delar av ön är också skyddade som nationalpark.

Den mycket lugna stämningen på Koh Lanta gör att det här är en favorit för barnfamiljer och äldre par. Det finns också massor av aktiviteter för dig som inte bara vill slappa på stranden. Varför inte testa thaiboxning, kajakpaddling, fiske eller gå en matlagninskurs. Den bästa dykningen tar du dig till med en utflyktsbåt till fantastiska Hin Daeng och Hin Muang, platser som ofta klassas som världens bästa dykning.

En märklig religiös ceremoni, Loi Rua, hålls i byn Chao Ley av lokalbefolkningen. Invånarna gör små trästatyer av sig själva, kompletta med naglar och hår, och sätter dem på en båt. Under den tre nätter långa festivalen ber man havsgudarna om ursäkt genom att putta ut båtarna till havs. Festivalen hålls under olika datum varje år eftersom den är kopplad till fullmånen.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
3 / 5
Thinkstock
Kväll på Lanta
4 / 5