Australien & Nya Zeeland

Av Jo_swe
14 juli 2012 21:48
Visningar: 355
Hej!
Jag skall åka till Australien januari/februari 2013. Jag tänkte ta 4-5 veckor i Australien då jag tänkte besöka Melbourne, Sydney, Gold Coast och Cairns. Skulle vilja ha massa tips på sevärda saker på östkusten (Oz), bra hostels, generella resetips mm. Kanske är det någon annan som skall dit den tiden också?
Sedan tänkte jag ta en sväng till Nya Zeeland också (nordön) i 2 veckor.
16 juli 2012 20:52
I Cape Trib satt en polare inregnad i en månad eller så... :-D
21 juli 2012 13:52
Hej!
Mina favoritländer. Tänk på att det kan var rätt regnet i Cairns i Jan/Feb och du måste
se upp med giftiga maneter. Om du ska till Nya Zeeland så rekommenderar jag
snarare sydön än nordön. Betydligt vackrare på sydön (om du inte är tokigt i
vulkanområden).
Av Jo_swe
30 juli 2012 14:32
Marie78: Tack Marie! Jag ska kolla in dina tips.Alltid bra att höra om ställen andra bott på innan. Ja, en del av klassikerna du nämnde har jag tänkt på också.

Robbowan: Hmm, han kunde inte komma därifrån på en månad? Är det ett så svårtillgängligt område? (förlåt min okunskap men inte hört talas om området innan)

Perhenrik: Jag hade tänkt att ta ett dykcert i barriärrevet..är det svårt då med tanke på maneterna? Anledningen till att jag åker till nordön är att jag ska hälsa på en kompis där. Då jag bara har 2 veckor i NZ känner jag att det blir för stressigt att besöka båda. Jag får försöka ta mig dit någon mer gång helt enkelt så jag kan se sydön också.
Av Desires
30 juli 2012 19:11
Har haft möjlighethet att besöka både Australien och Nya Zeeland och
tycker verkligen om både Australien och Nya Zeeland (fastän vi bara var på nordön!!)

Vill därför bara nämna att även nordön har väldigt mycket att erbjuda, Tycker inte att det bara var för dem som uppskattar vulkanområden, det fanns mycket annat att uppleva där! Men förstår att sydön är ännu mer fantastisk. (vi ska ta den delen någon gång också.)

De platser vi besökte på nordön och som jag kan rekommendera är:
Paihia och Bay of Island-området är väldigt vackert och är man här under sommaren ska man definitivt ta sig ut med båt för att kunna simma med delfiner, ägna sig åt snorkling, fiske eller bad vid underbara stränder.
Åkte genom vackra landskap ut till Cape Reinga, den nordligaste punkten i Nya Zeeland. Här smälter Tasmanavet samman med Stilla havet.
Körde också ”Ninety Mile Beach” (83 km lång oavbruten strand med grå-vit sand) fast vi körde på ”rampen” eftersom vi blev varnade att det kan vara riskfyllt att köra direkt på stranden - den innehåller kvicksand…..
Den lilla byn Opononi låg ofantligt vackert!
Onemana beach och den byn kom vi till av en slump, jag ville titta på ett ”pottery” som låg där och fick se en sagolikt vacker strand och ett fantastiskt landskap.
Missa inte ”Cathedral Cove”. Man vandrade ner dit på stigar i väldigt fin natur. När du kommer ner kan du njuta av en underbart vacker strand - helt gudomlig!
Huvudstaden Wellington ska också vara jättetrevlig!

Detta var några tips om nordön, här har jag skrivit ett inlägg med många foton o mer tips
http://www.desires.se/#post74
31 juli 2012 03:21
Han jobbade på ett isolerat ställe på Cape Trib så han hade inte så mycket val. Vägarna var inte direkt farbara så de fick inga gäster att tala om heller.

Var lite "träligt" tyckte han... men vackert och intressant.