Australien aug, sep eller okt -12, en förvirrad resenär.

6 jan. 2012 19:33
Visningar: 250
Hej kamrater!
Jag läser nu ett treårigt program på högskola (vilket jag påbörjade hösten -11) men har i planen att ta ett års studieuppehåll under andra året för att uppfylla min allra högsta dröm - resa till Australien!

Det finns en hel hög med funderingar jag bär på men framför allt behöver jag en del råd av er erfarna och pålästa. Min situation är som sådan att jag ekonomiskt sett inte tjänar särskilt mycket på mina ströjobb som antecknare på högskolan och i garderoben på ett uteställe i hemstaden. Utöver det får jag självfallet studiebidrag men kurslitteratur och pendling kostar en del... Detta kan däremot förändras, eller kommer förändras rättare sagt inom en snar framtid, men med Australien som resmål så bör jag nog nämna att jag just nu är snäppet rikare än en fattig student haha... Hur som helst så är inte det den största funderingen, utan rättare sagt HUR jag ska resa.

Jag är otroligt öppen för förslag, alltså allt från backpacking i några månader till att resa runt och bo "någonstans" och eventuellt jobba lite vid behov. Min fråga till er är alltså: Hur borde jag resonera? Vad är roligast/bäst för en otroligt äventyrslysten tjej som vill uppleva så mycket som helst? Borde jag egentligen ha en stabilare ekonomi "redan nu"? Eller klarar man sig på en grundpeng som backpacker/resenär?

Sen vore det också kul att veta om någon har i planen att resa under slutet av sommaren (augusti, september) eller början av hösten (oktober) då det är många intresserade av november månad? Hur ska du/ni resa?

Tack på förhand, hoppas ni kan ta hänsyn till att jag fortfarande är en yngling i detta område ;)
Av Cally
7 jan. 2012 13:29
Hej!

Kan bara berätta utifrån mina egna erfarenheter när jag var där för några år sedan.
När jag åkte hade jag väldigt mycket pengar eftersom jag hade sparat länge, skönt att slippa tänka på hur man ska klara sig med pengarna :)
Är väl bara leva utifrån hur mycket pengar du har, kanske lite svårt om du tänkt dyka, sky dive och hela köret, prioritera!

Vi köpte en bil och körde från Sydney neråt sedan in i mitten till Alice Springs, ut till östkusten och tillbaka till Sydney, sålde bilen i Sydney. Ingen bra affär eftersom vi hade en vecka på att sälja bilen, gick sådär men kan ändå säga att det var värt det, kan stanna var du vill och du har en annan frihet än med Buss har sina fördelar också givetvis men jag älskar roadtrip känslan man får av en bil.

Jag jobbade inte, behövde inte men skulle vilja göra det om jag hade åkt igen för att uppleva att jobba i ett annat land.

Vi tog mest dagen som den kom och njöt varje sekund. Synd att man är så fattig nu annars hade jag definitivt kunnat tänka mig att åka igen!

Lycka till med resan och njuuut! :)
22 jan. 2012 13:16
Hej jag planerar att åka till australien ngn gång i augusti, dock för att söka jobb och boende för stanna ett år :) hade det vart kul att slå följe ett tag, börja resan tsm och se vart den slutar, adda gärna på facebook (Logga in för att se e-postadress) :)