Australien aug, sep eller okt -12, en förvirrad resenär.

6 jan. 2012 19:30
Visningar: 563
Hej kamrater!
Jag läser nu ett treårigt program på högskola (vilket jag påbörjade hösten -11) men har i planen att ta ett års studieuppehåll under andra året för att uppfylla min allra högsta dröm - resa till Australien!

Det finns en hel hög med funderingar jag bär på men framför allt behöver jag en del råd av er erfarna och pålästa. Min situation är som sådan att jag ekonomiskt sett inte tjänar särskilt mycket på mina ströjobb som antecknare på högskolan och i garderoben på ett uteställe i hemstaden. Utöver det får jag självfallet studiebidrag men kurslitteratur och pendling kostar en del... Detta kan däremot förändras, eller kommer förändras rättare sagt inom en snar framtid, men med Australien som resmål så bör jag nog nämna att jag just nu är snäppet rikare än en fattig student haha... Hur som helst så är inte det den största funderingen, utan rättare sagt HUR jag ska resa.

Jag är otroligt öppen för förslag, alltså allt från backpacking i några månader till att resa runt och bo "någonstans" och eventuellt jobba lite vid behov. Min fråga till er är alltså: Hur borde jag resonera? Vad är roligast/bäst för en otroligt äventyrslysten tjej som vill uppleva så mycket som helst? Borde jag egentligen ha en stabilare ekonomi "redan nu"? Eller klarar man sig på en grundpeng som backpacker/resenär?

Sen vore det också kul att veta om någon har i planen att resa under slutet av sommaren (augusti, september) eller början av hösten (oktober) då det är många intresserade av november månad? Hur ska du/ni resa?

Tack på förhand, hoppas ni kan ta hänsyn till att jag fortfarande är en yngling i detta område ;)
Av Jonnaal
20 juni 2012 19:27
jag har inte så mycket råd om vad man ska göra/åka. Men jag ska iaf till Sydney på tisdag och ska jobba till november, kanske längre! jag har inte bestämt mig.. Men jag är också jätte sugen på att resa runt i Australien!! Vet dock inte vart men jag få se vart de bär av:)

När hade du tänkt åka ner ?
/jonna
Av Aelajsa
20 juni 2012 22:54
Vad kul att du vill åka till Australien, det är ett fantastiskt land!! Jag var där under en månads tid och backpackade under februari månad, vilket var underbart! Jag har pratat med många som reste där och vi övervägde många alternativ själva men lite kort skulle jag säga såhär:

- det är väldigt dyrt land att leva i och därför rekommenderar jag att du söker ett jobbvisum och jobbar lite här och var under tiden. Det är inte så svårt att få jobb på tex farmer osv. det finns företag som hjälper en med bank och allt som kan tänkas behövas för att jobba där, men det är dyrt att få deras hjälp så har du koll på läget tycker jag att du fixar sånt själv!

- östra kusten i australien är dit flest backpacker åker, ett förslag är att flyga till melbourne och sen ta sig uppåt mot cairns och flyga hem dörifrån :)

- det finns två bussar som är jättebra att åka med (man köper som ett åkpass och åker sedan fritt längs med kusten) det är Greyhound eller OZ experience. Greyhound är som vanliga bussar och lite billigare medan Oz är mer guidade, man gör fler saker tsm med de andra på bussen, man lär känna varandra, man får förmånder på aktiviteter, klubbar osv :)

- gillar du surf finns det ett toppen surfläger nedanför ByronBay Spot X Mojosurf heter det!

- dyk i cairns, där är det bäst!!

- du måste åka ut och segla i whit sundays! underbart vackert, åker du med en båt som heter atlantic clipper kan jag lova grymma fester också!

det är ju toppsäsong under januari till mars ungefär, men jag kan tänka mig att aktiviteter osv är billigare under hösten :)

- det finns bra erbjudanden om hostel på BASE hostel så klicka in där.

Hoppas jag var till någon hjälp och att du får en grym resa!!
Av Aelajsa
20 juni 2012 22:56
och ang. ekonomin;) jag gjorde av med cirka 16 000 på en månad, men då gjorde vi väldigt mycket aktiviteter, festade ganska mycket och jobbade ingenting. men det är dyrt att bo och resa, men jobbar man tjänar man även väldigt bra!
26 juni 2012 12:56
Personligen skulle jag rekommendera Working Holiday snarare än bara Holiday.

Tar du bara och backpackar dig runt törs jag säga att merparten av de människor du lär känna är backpackers (dvs andra utlänningar) och få australier och dessutom bara besöka - förutom storstäderna där du antagligen kommer att bo och röra dig främst i BP-distrikten - backpackerghetton såsom Byron Bay, Surfers, Airlie (No) beach, Cairns etc...

Jobbar du är chansen högre att du får träffa lokalbefolkningen och får se mer av det genuina Oz.