Att flyga inrikes Bangkok-Krabi

Av Ari72
3 apr. 2011 16:56
Visningar: 1997
Hej! Vi är en familj, 2 vuxna och 3 barn, som är 15, 9 och 7 år när vi åker till Thailand feb 2012. Vi har bokat allt själva för första gången. Resan till Bangkok och boendet är fixat och nästan resan med Air Asia som ska ta oss från Bangkok till Krabi. Men när jag skulle fylla i adress så var den ogiltig, skrev bara Sverige i adressfältet och då kom jag vidare. Nu så är det så att mitt pass gått ut och jag måste fixa nytt, men det känns lite jobbigt att springa och fixa nytt för att kunna boka inrikes. Det stod på bokningen att jag skulle skriva passnummer mm. Tycker jag verkar lite konstigt. År det så? Någon som bokat så här med Air Asia och så som kan hjälpa mig?

Ari och Linda
3 apr. 2011 20:10
Hej! Ja, man måste ha ett gilgligt pass när man åker till Thailand.

Du måste skriva in ditt passnummer om du ska resa med airasia.
Det är ganska många bolag som kräver det.

MVH TOMMY
Av Loho
3 apr. 2011 20:34
Hej!
Det stämmer att man måste uppge passnumret när man bokar, så det är bara att införskaffa ett nytt pass om ni vill komma åt de riktigt billiga biljetterna med Air Asia. Vi har åkt många gånger med Air Asia och det har fungerat utmärkt varje gång. Håll utkik efter deras kampanjer så kan ni åka riktigt billigt. I januari 2010 betalade vi under hundralappen per person från Krabi till Bkk.

Hälsningar Lotta
Av Ari72
3 apr. 2011 20:47
Jag förstår att jag måste ha ett giltigt pass när jag åker. Men man blir så ivrig och vill fixa det sista så att allt är klart nu. Men nu kan jag ju inte boka eftersom att mitt pass gått ut. Ja, det är bara att fixa ett nytt i morgon. Tänkte på att ett av våra pass går ut 4 mån efter att vi kommit dit, har för mig att det måste vara giltigt minst 6 mån när du kommit dit.

Tänkte att vi kanske skulle boka 2dgr eller något sådant någon annanstans i närheten av Ao Nang, ngn ö. Kan ni rekommendera ngt fint med fina stränder?
Av Sierra
3 apr. 2011 23:21
Du har helt rätt. Era pass måste var giltiga minst 6 månader efter inresa i Thailand. Det har ingenting med inrikesflighter att göra.
4 apr. 2011 09:24
Det GÅR att bo över på ön Poda - tar ca 20 minuter dit med longtailbåt från Ao Nang - men vanligast är att man tar en longtailbåt till en ö eller strand (Pranang Beach, Railey) över dagen. Det är mycket enkla hyddor som finns att hyra på Poda och en mycket enkel restaurang.

Om ni åker vidare till Koh Lanta från Ao Nang - antingen med färja eller minibuss (+ två bilfärjor) så är den ön en bra utgångspunkt till öarna söder om Koh Lanta som är betydligt trevligare att bo över på än Poda ex Koh Muuk, Koh Ngai och Koh Kradan. Kolla in denna klickbara karta http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm
Av Ninni76
10 juli 2011 11:22
Vi är också 5 personer 2 vuxna och 3 barn 16,12 och 3 som ska åka i feb.
Låter ju toppen med specialpriser med air aisa:) Men när brukar de priserna dyka upp?
Ari 72: Har ni lyckats boka 1 rum för er allihop eller får ni också 2 rum? De flesta jag har hört med skriver att vi måste boka 2 rum......
//Nina
Av Sierra
10 juli 2011 12:06
Citerat från ninni76:
Vi är också 5 personer 2 vuxna och 3 barn 16,12 och 3 som ska åka i feb.
Låter ju toppen med specialpriser med air aisa:) Men när brukar de priserna dyka upp?
//Nina
AirAsia har alltid låga priser med kampanjer i bland som man kan hålla koll på.
Om ni skulle boka i dag får ni betala ca 3100 SEK (inkl skatter och avg) för er alla tor Bangkok - Krabi i början av februari. Tillkommer gör bagagekostnader som man köper online samtidigt som biljetten.