Asien några månader, vad ska man besöka?

16 jan. 2011 11:11
Visningar: 3198
Hej!
Jag har tänkt att resa till Asien efter studenten under några månader. Jag tänkte höra om nu hade några tips på platser man kan besöka?? jag är mest intresserad av djur och naturuplevelser.

alla tips välkomna!
Av Msdr
21 jan. 2011 11:51
Hej!

Massa tips har jag, fast jag har bara varit i Thailand, Malaysia, Kambodja, Indonesien och Indien. Tänker du dig Sydostasien i första hand?

Kambodja: Angkor Wat är ju helt fantastiskt, både natur och gammal kultur i ett kan man säga, så det bör du besöka! Kambodja är ett jättevackert och grönt land med fantastiska priser.

Malaysia: Borneo är ett måste för dig om du gillar djur och natur! Massa regnskog, bergsklättring om man önskar, mängder av spännande djur och möjligheter till olika "safaris". Vi åkte bl.a. på flodkryssning med safari, elefanter, krokodiler och apor i mängder bl.a. Sepilok orangutang sanctuary måste du också besöka om du tar dig till Borneo.
Om du kan tänka dig storstadshäng så var Kuala Lumpur en väldigt trevlig huvudstad att strosa runt i.

Bali/Indonesien: väldigt vacker ö med fantastisk natur, risplantagerna och kaffeplantagerna gillade jag särskilt. Extremt grönt och lummigt. Finns också mängder av vattenfall att åka till.

Thailand: var bara i Bangkok och Koh Chang, sistnämnda är en mysig (och 2008 fortfarande skapligt oexploaterad) ö som enkelt nås med buss och båt från Bangkok, tar några timmar dit isf. Inte så mkt vilda djur, men de har (tyvärr??) elefantridningar ut i "djungeln" och ön var väldigt trevlig med fina stränder.
Bangkok var en ganska jobbig stad, men ändå väl värd ett besök, speciellt som det är en bra stad att utgå ifrån när man reser i Sydostasien.

Om man gillar dykning/snorkling så ska Perhentian Islands vara fantastiskt, jag var tyvärr aldrig där pga att det inte var säsong där i mars, men sommaren är nog perfekt där!

Lycka till med reseplaneringen!
21 jan. 2011 17:38
Jag håller med föregående om Borneo. Har själv bara varit på den Malaysiska delen men det är hur fin som helst. Åker du dit får du inte missa orangutangerna utanför Sandakan och dykningen. Otroligt färgglatt och livligt under vattnet kan jag lova.

Ett annat ställe som jag skulle rekommendera är Filippinerna. Lite lång bort kanske men om man ändå är i "närheten" ska man absolut åka dit. Vacker miljö, billigt att leva och underbara människor. Det är mitt absoluta favoritställe just nu! Lycka till med resan!
21 jan. 2011 20:58
Tack för era svar!
Jag vet inte riktigt vart i Asien jag har tänkt att åka i första hand. Borneo låter helt fantastiskt och det kommer att besökas! Hur länge tycker ni att man ska stanna och åka runt i Borneo?? och ska man åka över till den indonesiska sidan av borneo?

Mvh Tim
Av Msdr
23 jan. 2011 11:42
Hej igen!

Borneo var jag på knappt en vecka, bara Malaysiska sidan, det var lite för ont om tid för vi hann t.ex. inte till "sköldpaddsön" och vi hann inte bestiga Mt Kinabalu. Den indonesiska sidan har jag ingen erfarenhet av, men jag har förstått att den malaysiska sidan erbjuder lite mer.
23 jan. 2011 16:15
okej :) angående sköldpaddsön så undrar jag, måste man boka det hemmifrån innan eller kan man göra det på plats? jag har hört att man måste göra det innan
23 jan. 2011 17:54
Om du inte ska vara på Borneo så länge skulle jag tipsa att boka innan! Kan även göras därnere men då gäller det att man är flexibel när det gäller datum. Dom har ett begränsat antal platser och då det en populär utflykt är det ofta fullbokat. Är ju ganska dyrt så jag skippade faktiskt sköldpaddorna....
Av Mariat
24 jan. 2011 21:24
Sumatra! Så oerhört oexploaterat och fantastiskt djur och naturliv!
25 jan. 2011 13:45
Mariat: Ja sumatra har jag funderat på att åka till och även Java. Hur är det på Sumatra? Vad för typ av djur finns där och vilka ställen ska man besöka? andra tips välkommna med!
Av Mariat
25 jan. 2011 19:02
Vi var i Bukit Lavang där vi trekkade, upplevde den fantastiska regnskogen och de underbara orangutangerna.
Vi besökte även Lake Toba som var en väldigt avslappnad upplevelse, med speciell kultur, fin natur och nästan inga turister.
Av Minja
9 feb. 2023 06:50
Citerat från Mariat:
Vi var i Bukit Lavang där vi trekkade, upplevde den fantastiska regnskogen och de underbara orangutangerna.
Vi besökte även Lake Toba som var en väldigt avslappnad upplevelse, med speciell kultur, fin natur och nästan inga turister.
Har skickar meddelande till dig