Arlanda till Kuala Lumpur airport

21 dec. 2019 09:35
Visningar: 118
Hej!

Jag ska flyga förstå gången själv och jag är osäker på en del saker.

Jag flyger från Arlanda, sedan en transfer i Quatar Doha och slutdestinationen är Kuala Lumpur airport. Jag flyger med Quatar airways hela vägen, även när jag ska hem till Sverige igen. Jag blir där i ca 2 veckor.

Jag undrar om jag kan checka in min resväska från Arlanda hela vägen till min slutdestination? Om jag inte kan göra det, måste jag då skriva ut nya resetaggar i Quatar? Dum fråga kanske.

Sedan funderade jag på en annan sak. Som jag förstår måste man gå igenom immigration i Kuala Lumpur och jag antar att man gör det både när man ska dit och hem? Hämtar man ut resväskan innan eller efter man passerat immigrationen?

Ursäkta att det blev så många frågor.

Tack på förhand!
21 dec. 2019 11:51
Nej, du hämtar inte ut väskan i Doha.
Man brukar gå igenom immigration innan man hämtar väskan. Men det är oavsett inget man behöver fundera på i förväg för det finns inte olika val när man ankommer.
När man åker hem är det inte exakt samma procedur eftersom du lämnar landet.
Av Erik777
21 dec. 2019 15:10
Det Marie skriver stämmer. Lite mer om hur det är just i KL:
Efter immigration kommer du till en rad taxfree butiker och därefter ligger bagagebanden. Oftast går det väldigt fort att få bagaget jämfört med exempelvis Arlanda. När du plockat upp ditt bagage går du sedan genom tullen. Det är ganska vanligt att tullen i Kuala Lumpur röntgar ens större väskor.