Är Egypten sommartid ett alternativ?

Av Ukunda
21 nov. 2010 19:16
Visningar: 1245
Efter åtskilliga vändor till Asiens olika dykplatser är vi nu lite försiktigt intresserad av Egypten. Vi är tyvärr hänvisade till att resa under industrisemestern. Har ngn gjort detta? Vi vill gärna bo i Sharm el Sheik eller Dahab och vill förutom dykningen se Kairo med omnejd. Alla tips på boende och transporttips från Kairo mottages tacksamt. Är det helt enkelt för varmt i Kairo för stadspromenader tycker ni så tala om det också.
Och hur är det egentligen med alla hemska magsjukehistorier?? Jag vill inte tro på dem.
Av Hathor
21 nov. 2010 19:53
magsjukan i egypten är inte o leka med,historierna är sanna upplevelser...
jag har själv rest mkt i landet,hälften av gångerna har jag blivit sjuk...det går inte att förebygga,men när man väl e där e de viktigt med handhygien,så ta med handsprit...

Vacinera er mot hepatit A O B ;stelkramp,ev rabies...

egypten är ett öken land,så tänk er sommaren där,olidligt minst sagt,var man än befinner sej,det är inte behagligt någonstans inte ens vid havet.

kairo en gryta som kokar denna tidpunkt,trafikkaoset o den dåliga luften,inget att rekommendera...
Vill ni ta er från kairo till ngn badort så går det bussar från Turgomon,så heter den nya buss stationen i kairo-
det går bussar flera gånger om dagen.

boende i kairo är lätt att ordna,ta er till Talat Harb street,där kryllar de av billiga boenden.
..
Om ni tar en taxi från flygplatsen gör upp om priset innan
Lycka till
22 nov. 2010 15:17
När vi var i Sharm i slutet av september var det mellan 35-40 grader varmt och enligt reseledaren från Apollo som varit där hela sommaren var den gågna sommarens temperaturer ytterligare 5-10 grader varmare.

Men om man är där främst för att dyka/snorkla så innebär det ju skön vattentemp och varma kvällar. Att ligga och sola i 40 graders värme är inget man gör några längre stunder :-)

Det går utmärkt att åka till Kairo även på sommaren, speciellt om man åker på en arrangerad resa (med A/C buss). Att man blir svettig när man går ut får man ta, alla på bussen blir ju lika svettiga :-)

Vi har varit i Egypten ett par gånger och inte blivit sjuka, men vi kanske bara har tur...

För mer tips/inspiration kan ni läsa vår reseberättelse på http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/10/17/egypten-jordanien-september-oktober-2010/
Av Mami64
22 nov. 2010 18:41
Hej Ukunda.
Vi har varit i El Gouna 5-6 gånger med kanondykning med Colona Divers som har svensk personal.
Industrisemestern kan bli 40-45 grader och väldigt hett.
Vi har aldrig blivit magsjuka där pga att det är rent överallt.
Akta dig för sedlarna som är dom värsta bovarna.
Av Ukunda
23 nov. 2010 22:51
Tack för alla svar! Vi är rätt så värmetåliga allihop i familjen men det är skillnad på fuktig värme och ökenhetta....
Jag ska läsa in mig mer på Egypten. Fortsätt gärna era Egyptenberättelser ni som varit där sommartid.
Av Mandys
24 nov. 2010 21:09
Hej!

Jag har varit i Egypten 9-10 gånger, då i Kairo, Alexandria och Marsa Matrouh (almaza bay, rekommenderas verkligen!!) För snorkling osv rekommenderas Sharm eller El Gouna!

I Kairo blir det riktigt riktigt varmt på somrarna, i somras hade vi 48 grader som värst. Med vatten och keps på huvudet så klarar man sig ändå någorlunda bra. Undvik pyramiderna innan klockan fyra då det kan bli för varmt där ute i öknen (observera att området vissa dagar stängs kl 4 och man kan endast ta sig in med häst elr kamel).

Vi spenderade 3 dagar i Kairo i somras men 2-3 dagar till hade inte skadat, undvik augusti då är det olidligt varmt i just Kairo.I Alexandria är det svalare iochmed medelhavet. På vintern är Kairo för kallt, det är självklart inte minusgrader, men det är så mycket fukt att det nästan känns som det.

I Kairo bodde vi på Sheraton Dream Land som rekommenderas om ni har barn då det ligger mitt i Dream Park (nöjespark för barn och vuxna) men ligger lite långt ifrån dom flesta sevärdheterna.

Jag har nästan aldrig haft problem med magsjuka, äter nästan allt jag kommer åt och dricker ibland kranvatten i Alexandria. Har du handsprit med dig blir pengarna inga problem (jag kör utan handsprit och blir inte magsjuk av pengarna). Råkade ut för magsjuka i somras pga en dricka gjord på kranvatten i Matrouh där det inte finns tillgång till rent vatten, så tänk på det.

Från Kairo åker superjet bussar titt som tätt till badorterna. Har för mig att dom går flera gånger om dagen på somrarna.
25 nov. 2010 13:01
Det där med värme är ju en smaksak och bevisligen bor ju 15-20 miljoner kairobor där året om så visst går det men inte skulle då jag ha nån behållning av att vistas i en trång skitig och avgastyngd ´stad i 40 gradig värme, skulle inte åka dit ens under pistolhot då men som sagt smaken är som baken.

Personligen tror jag att man har ut mest av ett kairobesök tidig höst eller sen vår typ oktober-november eller april-maj men som sagt är man värmetålig kanske det funkar även sommartid, däremot är det ju fantastiskt skönt att snorkla sommartid men för mig är en storstadsvistelse i 40 45 grader endast nåt jag önskar mina allra värsta fiender ha ha!
Angående magsjuka i egypten så är det så krasst att en del klarar det andra inte men det är väldigt vanligt att man blir rasslig där så nån myt är det inte, vi brukar näst intill aldrig bli dåliga i magen när vi reser runt i spanien o grekland tex.men i nordafrika brukar man åka dit på en släng av magtrubbel ganska snart.

Man kan säkert diskutera i det oändliga vad det beror på att magåkommer är så vanliga där men säkert är dom otroligt skitiga o snuskiga pengarna där som det pratats om tidigare en bidragande orsak,tycker det säger en del när man drar sig för att stoppa svenska pengar i samma plånbok som man förvarat egyptiska pengar i ha ha!
Bosse.