Är 2-3 veckor för kort tid?

Av Jenny83
19 dec. 2019 21:16
Visningar: 101
Är en familj på 4 personer där barnen är 13 respektive 15 som blivit sugna på central-sydamerika. Med skola är de svårt att vara bort en längre tid så min fråga är om 2-3 veckor är för kort tid att vara borta. Tänkte åka över jul 2020. Machu Picchu är de vi absolut vill uppleva men sen hade vi velat besöka något annat land oxå. Panama, costa rica, Cuba eller Colombia. Alltså inte besöka alla utan mer exempel. Någon som har tips hur man kan lägga upp en resa?
Av Jonas73
21 dec. 2019 23:29
Hej,
Om ni planerar att resa 2 - 3 veckor är min rekommendation att i första hand fokusera på Peru. Det finns oerhört mycket att se och göra där.

Börja med att utforska Lima ett par dagar. Fortsätt söderut till Paracas och spana in Humboldtpingvinerna, sjölejonen, sälarna och fågellivet under en båttur kring Islas Ballestas. Fortsätt söderut, flyg över de gåtfulla Nazcalinjerna. Gör en tvådagars utflykt från Arequipa för att se kondorerna segla på uppvindarna över Colca Canyon. Fortsätt till Puno och ta en båttur på Titikakasjön och besök se flytande vassöarna och Taquile.
Fortsätt sedan med buss till Cusco och tåg till Machu Picchu. Flyg tillbaka till Lima.

Ett alternativ är att besöka Lima, Cusco, Machu Picchu och sedan flyga till Iquitos och göra en djungelsafari där och sedan fortsätta ned för Amazonfloden till Leticia i Colombia och ta inrikesflyg till Bogota och avsluta resan där eller i Cartagena.
27 feb. 2020 09:53
Det funkar ju absolut om det är den tiden ni har till förfogande, men det kanske blir lite flängigt med ett till land på den tiden. Iaf om det gäller 2 veckor, då skulle jag rekommendera Peru och se mer av landet.

Om ni har tre veckor kan man överväga att ev. ta en vecka någon annanstans också, men det handlar ju mkt om prio och vad ni tycker är värt att lägga rent prismässigt. Jag skulle råda i att låta flygen och priserna där styra vad nästa destination isf skulle bli att kombinera MP med =)

Tipsar om min blogg där jag skrivit mkt om både Central- och Sydamerika! https://lyckligochlevande.nu/

Lycka till!
/Moa
27 feb. 2020 12:39 (redigerad)
Jag är benägen att hålla med Jonas73 att om ni bara har 2-3 veckor är det bättre att koncentrera sig på Peru. Peru har allt!! God mat (bästa i Sydamerika!), intressant historia och kultur, gamla ruiner typ Machu Picchu, fantastisk natur. Det finns öken, djungel, varma källor, stränder och bergskedjor.
Man kan resa 6 månader i Peru och ändå inte se allt.
Det är också bra att ha lite luft i schemat i fall någon av er blir sjuk, eller trafikproblem typ strejk eller dylikt....

Mvh
M