Amazonas i Peru och Cusco till La paz?

Av Cciissi
27 jan. 2018 15:09
Visningar: 452
Vi är ett par som nu befinner oss i Cusco. Imorgon går vi på Inkaleden och vandrar till MP. När vi är tillbaka i Cusco är vi sugna på att ge oss ut i Amazonas några dagar. Är det värt tiden? Och isåfall har ni någon arrangör ni kan rekommendera?

Sedan är planen att bege oss till Bolivia, främst för att besöka saltöknen i Uyuni. Hur är smidigast att ta sig? Flyg från Cusco till La Paz? Eller buss?
Vår plan är sedan att flyga upp till Centralamerika. Är det smidigast/billigast att ta sig tillbaka till Peru, Lima och flyga därifrån eller finns det något vettigt ställe i Bolivia att flyga ifrån?

Tacksam för alla tips och svar!
Av Jonas73
27 jan. 2018 16:26
Hej,
Jag rekommenderar definitivt ett besök i Amazonas. Jag har inte besökt Amazonas från Cusco så jag kan tyvärr inte rekommendera någon arrangör där. Det är smidigt att ta sig med buss från Cusco till Puno och övernatta där och fortsätta nästa dag med buss till La PAZ. Där det gäller flyg till Centralamerika så bör det definitivt vara billigast (men inte billigt) att flyga från Lima till Panama City. Båda flygplatserna är regionala hubar som trafikeras av flera konkurrerande flygbolag.
Av Hawaii
27 jan. 2018 16:34
Om det är "värt tiden" är ju subjektivt så det får du själv avgöra. När du är i Aguas Calientes (MP), kolla med Inkaterra. De har ett hotell där. De har också en mycket intressant "plats" inne i regnskogen i Amazonas. Man tar sig till Puerto Maldonado, och de hämtar en med båt där.
Enda nonstop flyget Cusco-La Paz, vad jag vet är Peruvian Air Line. Jag tror inte det finns några nonstop flyg från La Paz eller Cochabamba till Central-Amerika. COPA Airlines flyger Santa Cruz VVI till Panama City. Möjligen enda nonstop flyget från Bolivia. Annars har du ju massor av möjligheter via Lima.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Cciissi
27 jan. 2018 22:55
Tack för svaren!! Jonas, vart besökte du Amazonas någonstans? Har du någon rekommendation?
Vi var runt på alla resebyråer vi hittade i Cusco och endast en som hade en trip till Amazonas. Dock då inte den delen vi vill till pga vädret och väldigt dyrt så vi skippar det och tar annan typ av utflykt istället.
Vi har inte allt för ont om tid så om det är smidigt blir det nog buss till Bolivia! Hade varit kul att stanna på vägen, särskilt titikakasjön. Räcker det med en dag vid titikaka eller bör man stanna längre?

Tack för tipsen angående flyget till Centralamerika! Efter lite mer research verkar det som det blir dyrare (och mer omständigt) att ta sig tillbaka till Lima och flyga därifrån än att flyga direkt ifrån La Paz.
Av Jonas73
28 jan. 2018 12:45 (redigerad)
Liksom Marywood besökte jag naturreservatet Pacaya-Samiria i norra Peru men från byn Lagunas. Rekommenderas definitivt men det är nog inte ett realistiskt alternativ för er då det blir en lång omväg. Ett alternativ kan vara att kolla upp möjligheterna att besöka den del av Amazonas som tillhör Bolivia kring Rurrenabaque. Jag har inte varit där själv men har förstått att det inte är helt enkelt att ta sig dit.

Jag rekommenderar en dagsutflykt med båt från Puno för att besöka Los Uros och ön Taquile. En heldag i Puno bör räcka. Om ni har tid stanna även en dag i Copacabana på den Boliviska sidan av sjön och gör en heldags båtutflykt till Isla del sol.

Jonas
Av Cciissi
1 feb. 2018 15:11
Citerat från Jonas73:
Liksom Marywood besökte jag naturreservatet Pacaya-Samiria i norra Peru men från byn Lagunas. Rekommenderas definitivt men det är nog inte ett realistiskt alternativ för er då det blir en lång omväg. Ett alternativ kan vara att kolla upp möjligheterna att besöka den del av Amazonas som tillhör Bolivia kring Rurrenabaque. Jag har inte varit där själv men har förstått att det inte är helt enkelt att ta sig dit.

Jag rekommenderar en dagsutflykt med båt från Puno för att besöka Los Uros och ön Taquile. En heldag i Puno bör räcka. Om ni har tid stanna även en dag i Copacabana på den Boliviska sidan av sjön och gör en heldags båtutflykt till Isla del sol.

Jonas
Jaa... vi att ta sig till Brasilien är tyvärr inte något alternativ. Så gott om tid har vi inte även om det hade vart en upplevelse. Kanske får spara Amazonas helt till nästa resa! Isla del sol har vi hört mycket gott om.

Har ni några tips på Panama vart man bör bo och göra? Samt Costa rica.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Jonas73
1 feb. 2018 18:39
Hej,
Om ni spar Amazonas till nästa resa men ändå vill ha en fantastik naturupplevelse så kan jag definitivt rekommendera att göra en dagsutflykt till Corcovado Nationalpark i Costa Rica från Drake Bay. Chansen är stor att se tapirer, pekarisvin, näsbjörnar, delfiner, sengångare , apor, tukaner m.m. Till Drake tar ni er enklast med buss och båt från Palmar Norte.

En guidad kvällsvandring kring Drake för att uppleva nattaktiva djur rekommenderas också. I Drake bodde jag på Cabinas el Colibri. Enkelt men prisvärt. Kan även rekommendera Eddys Place i Monteverde som också var ett mycket bra och privärt boende.

Jonas
Av Cciissi
1 feb. 2018 21:32
Vilka tips! Tack snälla. Vulkan låter intressant. Ska kolla upp det :) bocas del toro är smidigt med tanke på att vi ska fortsätta i Costa rica.

Jonas, nationalparken låter spännande. Är det guidad tur som gäller eller promenerar man runt och hoppas på det bästa?
2 feb. 2018 09:02
Hej,

Vad roligt med Peru och Bolivia, nu har jag inte läst föregående svar. Vi besökte Amazonas från Bolivia och var jättenöjda med det, det sägs också vara billigare. Vi flög från La Paz till Rurrenabaque, finns även buss ca 10-12h. Vi åkte med ett företag som heter Mashaquipe, vilket vi var nöjda med, proffsiga och sunt ekotänk! Vi bokade inte innan vi var på plats, då kan man kan gå runt på kontoren och diskutera erbjudande och priser. Lycka till!

Läs gärna mer på min hemsida om hur vi upplevde vår vistelse där:
http://lyckligochlevande.nu/blog/bolivias-del-av-amazonas-madidi-nationalpark-2
http://lyckligochlevande.nu/blog/rurrenabaque-eller-rurre-i-folkmun
Av Jonas73
3 feb. 2018 11:14
Citerat från Cciissi:
Jonas, nationalparken låter spännande. Är det guidad tur som gäller eller promenerar man runt och hoppas på det bästa?
Ja, det är guidad tur som gäller. Av säkerhetsskäl och hänsyn till djurlivet måste man besöka nationalparken med lokal guide från någon av byarna utanför nationalparken.

Från Drake Bay finns även möjlighet till snorklingstuer. Själva byn ligger utanför nationalparken där djungeln möter havet. Med lite tur kan man se sengångare i utkanten av byn och apor nere vid stranden. Det går att vandra på egen hand ett antal kilometer genom skogen längs havet bl.a till en liten mysig strand.

Andrey på Cabinas el Colibri kan hjälpa till att boka dagsutflykter. Utflykterna kan även bokas på vandrarhemmet som ligger vid huvudvägen ut från byn. Kommer inte ihåg vad det heter men det har en dyr grillrestaurang.

Jonas
Cusco i Juli 2019
Peru Travel_in, 10 jan. 2019
Updaterad av Valpolicella för 36 veckor sedan
5
Jag och min kille ska gå Inkaleden i juli 4 dagar. Vad ska vi ha med oss för själva vandringen, kläder skor tips på det? Sedan vad finns det för kul/äventyrliga aktiviteter i Cusco. Vill gärna testa river rafting finns någon bra i närheten av Cusco typ 1 dags grej? ... Vittjarn: Hej Nej och skall ...
Machu Picchu, Amazonas och Lake Titicaca på ~10 dagar
Peru Mdenstore, 14 mars 2017
Updaterad av Moatoa för 2 år sedan
5
Hej! Jag och min sambo ska till Peru för en ~10 dagars resa i mitten på april. Vi flyger in till Lima och funderar på att avsluta med att flyga från Cusco till Bogota. På vår att-göra-lista står Machu Picchu, Amazonas och Lake Titicaca där vi tänker oss att vi utgår från Cusco. Machu Picchu är ...
Machu Pichu till Cusco?
Peru Joossanp, 12 aug. 2016
Updaterad av Kelmelid för 3 år sedan
7
Hej! Har bokat resa till Peru, och även Inka Djungle trail. Från arrangören av turen fick jag infon att bästa sättet att ta sig till Cusco igen är att ta tåget, men har en vän som säger att han tog buss från Machu Picchu till Cusco. Är det någon som vet om det finns bussar, eller om det är tåg ...
Tours Cusco-Machu Picchu
Peru Msdr, 12 jan. 2011
Updaterad av Msdr för 8 år sedan
5
Hej! Vi åker till Peru om en dryg månad och den största anledningen till det är förstås att vi vill se Machu Picchu! Vi har tittat runt på olika turer man kan göra och bestämt oss för att inte gå Inkaleden (troligen...) då vi har ont om tid. Ärr det någon som åkt med något av företagen som ...
Vaccinationer för Peru: Lima/Cusco
Peru Msdr, 21 jan. 2011
Updaterad av Busylizzy för 8 år sedan
3
Hej! Lite sent påtänkt möjligen och såvitt jag kunnat läsa mig till så ska det inte krävas några vaccinationer i normalfallet, men tänkte bara kolla med er som nyligen rest till Peru huruvida ni hade ngn speciell vaccination? Har förstås hepatit A och B sedan innan samt grundskydd med difteri, ...
Många men *ganska* konkreta frågor ang. Machu Picchu – Hoppas på svar!
Peru Jullis_k, 24 juli 2017
Updaterad av Monatd för 1 år sedan
15
Min man och jag planerar att resa till Peru i mitten av januari, främst för att se Machu Picchu (och Huayna Picchu). Har dock lite frågor som jag skulle vilja ha svar på. Vi kan lägga ca en vecka där för att sedan resa vidare för en vecka i Mexico. Vi är inte backpackers-typerna utan vill gärna ...

Cusco Peru, Sydamerika