Cusco i Juli 2019

10 jan. 2019 12:55
Visningar: 312
Jag och min kille ska gå Inkaleden i juli 4 dagar. Vad ska vi ha med oss för själva vandringen, kläder skor tips på det?
Sedan vad finns det för kul/äventyrliga aktiviteter i Cusco. Vill gärna testa river rafting finns någon bra i närheten av Cusco typ 1 dags grej?
10 jan. 2019 19:03
Hej
Är väldig tveksam att man har River Rafting på Urubamba floden men kan ha fel, någon annan kanske har bättre koll, såg
iallafall inga gummibåtar trots att det var väldigt strida strömmar.
11 jan. 2019 11:54
Ah ok kan vara värt att kolla upp iaf tack! Gick du Inkaleden?
11 jan. 2019 17:50
Hej
Nej och skall sanningen fram så är jag tveksam om jag skulle greja det, åkte tåg och det gick i stort sett utefter floden
hela vägen, det hade regnat enormt kvällen före så någon form av båt syntes inte till.
Av Jonas73
12 jan. 2019 10:47
Hej,
Jag åkte också tåget till MP så jag har inte vandrat Inkaleden. Har däremot efarenhet att vara på hög höjd i Anderna i juli. Det kan bli riktigt kallt nattetid och på morgnarna. På eftermiddagen är det stark sol. Skulle därför rekommendera varma vandringskängor, underställ och att klä sig lager på lager.

Såg en länk till en packningslista i en gammal diskussionstråd:

https://tailormadeperu.se/resetips/packlista-for-peru/#c179

Har bara provat på rafting i Venezuela men det finns flera företag som erbjuder rafting på bl.a. Urubambafloden. Lonely Planet har rekommenderat bl.a River Explorers. Verkar kosta från 100 dollar för en dagstur.
https://riverexplorers.com/urubamba-river-rafting/

Det kan vara värt att lägga några extra dollar på en seriös och säkerhetsmedveten arrangör.

Jonas
12 jan. 2019 21:28
När det gäller att utrusta sig för en vandring, börja med kängorna, se till att de är väl ingångna. Själv använder jag helst kängor av rent läder utan ev. membran. När det gäller underställ så beror det på vilken form av aktivitet, vilket klimat och din egen kropp hur den reagerar beroende på aktivitet. Vi svettas ju olika.
Kollade lite väder och det verkar ju som det är behagliga dagstemperaturer (vilket naturligtvis beror på vilken höjd man befinner sig på). Under vandringen räcker det säkert med ett underställ av syntet, men ha också med dig underställ av ull (merinoull), som du har som överdrag vid raster, elr om vädret skulle bli kyligare. Ofta klär man sig för mycket när vandringen börjar och får stanna och ta av sig. Verkar inte vara så kyliga nätter men underställ i ull är överlägset, när det blir ngt kyligare. Tänk bara på att trosor/kalsonger också skall vara i syntet eller ull, då bomull bara blir våt och sedan kyler. Er vandring kommer ju att ha olika form av fysisk aktivitet, så jag råder er att ha underställ i syntet, men även i ull. Har själv använt mig av Aclima, som jag tycker har de bästa underställen, för alla aktiviteter.
Övrigt så är det ju ett ytterplagg som är vindtätt som gäller..