Älskar Alagna och Champoluc, önskar tips på liknande skidupplevelse

22 feb. 2019 13:25 (redigerad)
Visningar: 383
Nu har vi varit i Alagna/Champoluc tre år vilket har bjudit på precis vad vi vill få ut av en skidsemester. Bra och varierad skidåkning i röda backar men även lite svarta backar, långa åk. Inte massa skidskola och aktiviteter i backen, utan lugnt och rofyllt med fantastisk miljö och natur. Mysiga små restauranger i backen och lite liftköer. Alagna med sin genuin bykänsla och närhet till liften. Det ända tråkiga är att inte solensstrålar når ner i byn på em. Nära transfer från Milano ❤️
Finns det någon där ute som kan ge oss tips på vart vi kan åka för att få uppleva yttligare en pärla i alperna liknande Alagna/Champoluc
Tack på förhand
22 feb. 2019 14:46
Kanske inte nära Milano utan snarare Venedig. Testa Dolomiterna med orter som tex Canazei i Val Di Fassa-dalen eller orterna som finns i Val Gardena. Fantastisk skidåkning med riktiga alpbyar. Vi befinner ju oss i Tirol.
23 feb. 2019 10:07
Tack så mycket för svara. Har haft Dolomiterna i tanken... men jag fick för mig att det är långt i från lugnet där, många resebolag och bussar åker dit. Men det finns kanske någon by som kan passa oss bra. Har du själv varit i Alagna/Champoluc och Canazei?
mvh susanne
25 feb. 2019 13:42
Har inte bott i själva Canazei (kommer göra det vecka 12) men i grannbyn Campitello, ca en km från Canazei. I Campitello finns Col Rodella-liften, 2 485 m ö h, som tar en ut i skidsystemet, därefter väntar 100-tals km pister.
www.dolomitisuperski.com finns massor av info om pisterna samt byarna