Skidresa till Italien 2011

Av Peter1
31 jan. 2010 15:10
Visningar: 2673
Hej

Vi är en familj på två vuxna och två barn, 9 resp 11 år som funderar på att åka på skidresa till Italien alt Österrike nästa år. Har tittat en del på Livigno i Italien och skulle gärna vilja ha lite tips på boende och även kommentarer vad gäller utbudet av backar, svårighetsgrad och hur det är att bila till alperna etc. Vi har varit i Trysil ett antal år och skulle gärna vilja testa något nytt ställe. Barnen åker mestadels i röda och svarta backar. Hur är prisnivån i Italien resp Österrike och går det att få boende med möjlighet att själva ordna lite lättare förtäring?

Hälsningar

Peter
Av Tuti
9 mars 2010 02:56
Hej Jag och min familj åkte skidor i Dolomiterna, det var fantastiskt. Vi bilade hela vägen dit (hann vi inte med ngn färja) med på väg tillbaka åkt vi till saznis mycket bättre men akta er för österut sidan alltså jag menar i Tyskland för där var inte så många hotell längs vid vägen. Resan hem startade vi en lördag c:a kl 8-9 och vi tog 1:a färjan kl 6 på morgonen på söndag och mitt på dagen så var vi hemma i Sverige. Jag tyckte att Dolomiterna var ganska barnvänlig gott om snälla röda, svarta backar och en del blå oxå. T o m jag som är lite fegis p g a en knäskada trodde att jag skulle hålla mig till de blå backarna men icke så Nicke, för att gå runt Sella Ronda tur runt berg finns 2 olika alt orange o grön den ena moturs o den andra medurs d v s en lätt alt med blå/röda backar o den andra lite mer svårare med svarta backar. Det gäller att förstå från allra första början. Tänker du åka skidor i Italien så kan jag definitivt rekommendera Dolomiterna mina barn (7, 10 år) t o m jag blev förtjusta i det. Och vi tänker åka dit nästa år igen, Vilken vacker natur alla dessa spetsiga berg däremot så hade vi lite otur med vädret första dag kanon soligt men sedan molnigt o snöfall o den dagen vi åkte hem var oxå fint men... men. Det var värt resan dit vad det gäller utbudet så är det helt otroligt!!! Hur många som helst!!! Vi hade som startpunkt i Canazei tyvärr måste man vara i tid typ kl 8.15 om du inte vill stå i kö typ i 1 1/2 timme men sedan däruppe så är det massa olika liftsystem o du kan ta dig till olika orter. HÄFTIGT!!

En vansinig stor lyftsystem i Dolomiterna-område. Jag tror att vi åkte inte en enda backe 2 ggr det var så mycket att välja! Var det gäller bostad så bokade vi via Interhome.se en lägenhet med 2 sovrum kök/matrum lagom allrum för oss 4 ink garage för 7000 kr från lör till lör under v. 8 tyckte vi att det var ok jämfört med Sällen minst 12 000 kr under v. 8 !! Nej tack!! Nackdelen var att det som man lägger i deposition drar de sedan för elen. Jag visste inte för att det var min man som bokade o så men han tyckte har läst denna. I alla fall el-systemet verkar vara annorlunda för de kollade i el-mätaren hur mycket vi hade förbrukat så tänk på detta så att ni inte blir överraskade som mig :)
Vi kunde fixa vår mat o sånt själva o vissa dagar åt vi såklart ute, äkta PIZZAAA!!!! Hmmm!!!

Jag har inte åkt skidor i Österrike så jag kan inte jämföra men min gubbe är just nu i Sant Anton så jag kan återkomma till dig vad det gäller priser plus att jag får leta fram mitt kort minns inte hur mycket det kostade det var inte billigt i a f men vad du får för det så tror jag att det lönar sig för du har tillgång till hundratals liftar o skall kolla hur många backar det fanns. Du kan söka på nätet vad du hittar för info. Jag gjorde inte det för vi visste inte namn på de orterna vi skulle vara. Vi fick bara tips av några vänner om Val Gardena att det skulle vara barnvänligt, men nu när jag har varit där så kan jag säga att hela Dolomiti är ganska barnvänligt det finns backar för alla! Men du kan söka på namn så får du se vad du får för info dock gjorde inte jag. Dolomiti själva område min startpunkt Campitello, Val di Fassa. Vi bodde i Campitello några minuter från Canazei lite större än Campitello.

Om du orkar med mera =) så kan du bara maila mig om det är ngt du undrar,
/Susan.