Allmänna frågor om man har Bangkok som utgångspunkt

16 nov. 2013 01:58
Visningar: 409
Hej!

Ska resa till Thailand över jul o nyår.
Tips på bra hotell i Bangkok?
Sedan är frågan, vilken ö är bäst? Koh samui eller koh chang? Vilket föredrar ni? Vart ska man åka med utgångspunkt Bangkok?

Vi har ej bokat.
Vad blir billigast, att boka hemifrån eller på plats?

Tacksam för svar fort. (Resfeber)
Av Hille2
16 nov. 2013 08:08
Jag skulle nog välja Koh Chang av de två, mest med tanke på att det finns en liten risk att det fortfarande regnar en del på Samui. Boka i förväg eller ej beror väl mest på hur flexibel man är och vilken standard man vill ha. Medelklass/dyrare hotell blir inte billigare på plats, i alla fall inte över jul och nyår. Räkna med att mycket är fullt och att ni inte kommer att kunna välja och vraka mellan boendena samt att ni kanske får lov att byta hotell. Räkna också med att det inte kommer att gå att pruta på boendet.

Vill ni bo med backpackerstandard i Bangkok så finns det alltid något ledigt och blir billigast att boka på plats.
16 nov. 2013 17:33
Ang boende i Bangkok rekommenderar jag D&D Inn på Khao san road, nu vet jag ju å ena sidan inte vad ni är ute efter. Men det är ett populärt hotell bland kringresande, helt okej standard allt från lite dystra rum till riktigt fina för inget pris alls. Pool på taket som är guld värd! Jag väljer alltid det.
Av Mpc
16 nov. 2013 20:28
vad får det kosta dit hotel i bankok koh samui är lungt stilla lite mer hålli gång på White Sand Beach som är den första starnden ni kommer till Klong Prao Beach är den andra där bor många familjer
17 nov. 2013 19:11
Jag rekommenderar rambuttri inn där vi alltid bor, väldigt nära khao san road ca 3-5min. Kan vara ganska skönt om man vill ta det lugnt, då man ofta hör livet från khao san road om man bor där. Det är också väldigt mysigt och bra då det på gården till hotellet finns en jätte bra resebyrå, Mr.Thai som fixar resan dit du vill åka jätte snabbt och smidigt. Finns även två mysiga restauranger.

Nu senast bodde jag dock på khao san ändå för att rambuttri var fullt, i mitten till och med på Tikka inn. Hörde faktiskt ingenting därifrån så alla ställen är inte så!

Båda ställena kostar mellan 800-2000b beroende på vad man vill ha för rum. Både ställena har pool på taket.
Finns självklart billigare boenden om man vill ha det, tex på gatan soi rambuttri (samma gata som rambuttri inn ligger på) finns billigare boenden om man fortsätter inåt på den gatan, längre in är det lite av ett backpacker

Tycker absolut att ni ska åka till koh chang istället för koh samui. Jag trivs jätte bra där även om jag trivs allra bäst på koh samet. I Bangkok är det ofta fullbokat över jul och nyår så det kan vara smart att boka i förväg.

Boende finns alltid om man nu inte bokar i förväg, både i Bangkok och koh chang, det beror helt på hur mycket tålamod man har och hur kräsen man är. Risk finns att man får gå runt och fråga på några ställen innan man hittar något som har lediga rum och passar.

Men av min erfarenhet så är det ofta billigare att inte boka i förväg, därför tar jag risken att få leta lite (motion är bra). Det finns många ställen som är fina och billiga som inte finns på internet.

Min familj, eller jag på mina senaste resor själv har aldrig bokat ett enda boende i förväg men jag har aldrig fått sova på stranden!

Hoppas det hjälpte. Lycka till!