Alanya - Okan Tower

Av Sarah_m
26 feb. 2012 16:53
Visningar: 3850
Hej!
Nu ska vi till Turkiet för första gången och undrar lite över priser och vad man bör ha i fickpengar en vecka? Vi blir 5 vuxna och en bebis.

Hotell Okan Tower. Har läst både väldigt gott om stället men även mycket dåligt tyvärr. Hur är det egentligen?!?

Finns det något som vi absolut måste uppleva under vår vecka i Alanya, nåt som vi absolut inte får missa? Och vad skippar bör vi skippa?

Bra restauranger etc?

Tacksam för svar
2 apr. 2012 23:50
Hej hej!

Jag är mycket erfaren av Alanya eftersom jag varit där de senaste årens sommarsäsonger! Har själv bott på Okan Tower, som ligger ganska centralt i Alanya :) Jag vet att det är blandande kommentarer angående hotellet och behövde själv bilda min egen uppfattning. Och jag tyckte det var helt suveränt! Hotellet har en hög lyxkänsla med fina, rymliga rum och stora familjevänliga pooler. Det är ett mycket familjevänligt hotell och många familjer bor där :) Tyvärr det jag kan tycka var lite surt var att vissa av personalen kunde upplevas lite kyliga. Men det fanns absolut många trevliga och vänliga! Det finns nackdelar och fördelar med alla hotell. Men jag tycker att Okan tower absolut har fler fördelar än nackdelar och ligger riktigt bra till. Det enda ni behöver göra är att gå 200 m till "main street" Den stora gatan, där kan ni enkelt och billigt åka med bussen som kommer varje 10 min. Det kostar ungefär 1,25 lira per person, vilket innebär cirka 5 kr. Då tar bussen er på 5-10 min till centrum!

Något ni absolut ska uppleva i Alanya är följande:

Först och främst måste ni besöka Kale, slottet som slingrar sig på berget. Alanyas skönhet. Detta är en väldigt häftig tripp. Hög utsikt med en cool histioria bakom sig. Helt klart värt att åka och se! Glöm inte kameran!!!

Dimcay- så kallade picknick ställen i bergen! Det är ett måste då ni besöker i alanya, det är mycket vackert. Det finns många olika dimcay ställen, vilken man väljer är smaksak. Men eftersom ni är en familj borde ni välja en med vattenland. Det finns runda flytande saker man sitter på i vattnet och äter av den goda traditionella maten.

I bergen kan man även besöka en grotta som är riktigt fascinerande. Många hundra år gammal och det är rikigt vackert även där! Tyvärr glömt vad det heter :) Bara fråga någon nere i Alanya, finns många olika turistbyråer som säljer utflykter!

Aquapark! Det finns två stora parker i Alanya :) Mycket fina parker, själv tycker jag bäst om den som ligger i centrum eftersom den är större. Det kostar under 100-lappen i inträde och det finns mycket roligheter där i utebadet.

Om ni vill besöka alanyas finaste strand ska ni besöka (Cleopatra beach) kleopatra stranden, som har den mest finkoniga stranden och inga vassa stenar på botten som man kan göra sig illa på. Trevlig personal och vacker atmosfär!!

För de äventyrliga så finns det alltid folk på stranden som säljer coola vattenaktiviter, såsom vattenskoter, bananaboat, paraflying m.m. Jag tycker själv att paraflying är riktigt coolt!

Bra restauranger i alanya kan jag varmt reckomendera:
BAR CELONA - Tapas Bar
LA LUNA
Lokanta Su

Fickpengar för en vecka: Ni är fem personer och en bebis, bor på hotell med ingen all inclusive. Eftersom ni säkert kommer äta på restaurang lunch, middag och självfallet shoppa mycket. Skulle jag reckomendera att ta med 3000-3500 kr per person att ta med i fickpengar. Ta inte för mycket eftersom kursen från lira till svenska pengar inte är bra. Man får inte ens hälften av pengarna tillbaka. Så tänk efter hur mycket ni kommer spendera under en dag om ni äter ute, eftersom priserna är ungefär densamma i Turkiet som i Sverige. (Något billgare) I värsta fall kan ni smidigt och enkelt ta ut pengar på bankomaterna. Växla i Turkiet är inget att reckomendera, växla era pengar redan på flygplatsen i Sverige på Tex Forex bank. Annars kan ni lätt bli lurade!

(Kurserna gåt ofta upp och ner men en lira är ungefär 4 svenska kronor. Gångra alltid lira med 4 så vet ni hur mycket det handlar om.)

Ett tips är att vara försiktiga och inte lita på någon fullt ut där nere i Alanya. Jag älskar Alanya och människorna där. Men samtidigt måste man inse att de lever på turisterna och allt de tjänar under sommaren måste de klara sig under vintern i princip. Så håll hårt i pengarna och pruta ALLTID. Även ifall vissa kan bli tjuriga men de säger alltid högt pris i början för att kolla ifall ni går med på det. Detta gäller inte restauranger utan nu menar jag kläder och souvenirer :)

PS: Bli inte förvånade om många försäljare kan tyckas vara för på, det finns gott om dom. Det är bara att visa att ni inte är intresserade ( om så är fallet ). Men det finns många trevliga och underbara människor där som ni kommer möta på er väg!

Behöver ni några fler svar på frågor så är det inga problem! Bara att fortsätta fråga vad ni vill :)

Hoppas ni får en mycket trevlig och minnesvärd resa!! Det kan jag nästan garantera :)
Av Mahlinb
22 juni 2012 16:54
Hejsan,
vill också gärna veta lite mer om Okan Tower och då framför allt, frukostbuffen? Är det någon som bokat frukost och tycker att det är värt priset? Eller är det bättre att fixa eget i det lilla pentryt?

Tacksam för svar
11 maj 2013 19:46
Okan tower bodde jag på i fjol och jag har endast bara goda minner från det hotellet.Åt frukostbuffe der en gång,eftersom vi blev bjudna,och den var super,mycket varierande.En ting ni inte får missa är hotellets tukiska afton! Väl värd pengarna,båda maten och den proffsiga showen.
Annar ligger det en lågpris mataffär nede på bilgatan där ni handlar billigt.Kiosken mitt i mot var inte så billigt.
Av Jojis88
11 maj 2013 21:35
Bodde på det hotellet 2008 och tyckte det var superbra! Bra rum och trevlig personal. Gick gratis buss till stranden från hotellet. =)