Alanya, Hotel Elyseé Beach.

Av Romaren
9 aug. 2010 13:24
Visningar: 673
Åker till detta Hotel den 29 aug. med Solresor.
Någon som bott där ? Har någon tagit någon båtresa-dagtur där ? Tips och info. önskas.Pris läge på det vanliga, tex. cigg. vatten, öl och mat priser,
Tack !
romaren
Av La74
11 aug. 2010 13:30
Har inte varit på hotellet, men kan tipsa lite om Alanya. Vi var där för första gången i juni i år, och vi längtar redan tillbaka.

Överlag skulle jag nog säga att det mesta är billigare än hemma, en del mycket billigare och andra saker bara lite billigare. Om man letar upp en bättre restaurang (som inte bara serverar kebab och sånt alltså) så kan man äta en BRA middag med vin till halva priset jfrt mot Sverige. Kan speciellt rekommendera en restaurang som heter Villa Okan (ligger i bazarområdet, längs med huvudgatan bredvid Tiffany´s guldsmedsbutik), helt fantastiska kötträtter!!! Annars kan man äta hamburgare m. pommes eller kebab på smårestaurangerna för ca 20 kr.

Vatten är hyfsat billigt (tror vi betalade typ 6 kr/st. för 2-litersflaskorna i supermarket) cigg är billigt (typ 30+ kr för ett paket Marlboro), och ölen... tja, inte direkt några jubelpriser, men mellan 25-40 kr för en halvliter beroende på ställe. Kaffe var dock inte speciellt billigt, eller så blev vi lurade. Betalade 120 spänn för 2 glas med blaskig, fesljummen "islatte" på ett ställe.

Båtresor säljer de överallt, du kan inte gå 200 meter på gatan utan att bli stoppad av en snubbe som vill sälja båtresa, speciellt nere runt hamnen såklart, så se till att kolla utbud och priser (och talar du om för dem att du har fått ett bättre erbjudande av någon annan så börjar de genast pruta med sig själva).

Shoppa i bazaren är ett måste, det är jätteroligt! Oftast kan man pruta ner märkeskopiorna (De flesta faktiskt till otroligt bra kvalitet!) till en fjärdedel av priset. Slå inte till på det första eller andra bud försäljaren ger utan pruta på. Typiskt för detta är när försäljaren får en bekymrad rynka mellan ögonen och tar fram sin miniräknare och sedan ska "prata med sin chef". Då vet man att man har gjort en helt OK affär ;)

Det finns 2 stora stränder, den till höger om klippan (från land sett, egentligen är det väl västra stranden), Kleopatrastranden, är mycket fräschare och finare än Östra stranden, som var lite skräpig och stenig. Kleopatrastranden är dock överbefolkad... Vi såg däremot inte röken av en enda strandförsäljare (vi nästan hade förväntat oss att det skulle krylla av dem), vilket var en positiv överraskning.

Ett tips är att gå på hamam - och gärna i början av veckan eftersom det gör ONT att bli skrubbad när man har solat ett par dagar innan. Det finns små-hamam nästan överallt i stan, men vi tog taxi en bit utanför stan till ett ställe som hette Sultan's Hamam. Det var en jätterolig upplevelse, och kostade 300 kr/person för 3 timmar med bad, bastu, massage och skrubbning.

Ha en trevlig semester!
Av Romaren
14 aug. 2010 14:06
Tackar La74 !!!!
Precis allt vi behöver veta......Mkt. utmärkt "resereportage" som Ni har skrivit.
Tar med mig allt när iväg den 29 aug. 1 v. Första gången för oss också till Turkiet, annars åker vi alltid långväga, Asien, Fillipinerna bland annat på vinterhalvåret. Måste pröva nått nytt ibland.
Tusen Tack !!!!!!!!!
Häsningar
Romaren