Alanya med Detur

Av Elj
9 maj 2015 01:00
Visningar: 480
Hello!

Ska resa med Detur till Alanya inom en snar framtid. Det jag undrar över är, hur är Östra sranden? Har fått höra att den är lite ofräsch, och väldigt stenig. Stämmer det? Och hur långt är det mellan östra stranden och Kleopatras strand?
Ni som rest med Detur just till Alanya, hur var Era upplevelser av dom?

Tack på förhand o en trevlig kväll önskar jag :)
Av Detur
15 maj 2015 15:42
Hej!

Vad roligt att du planerar en resa till Alanya. Östra stranden har en grövre och mer stenig sand än Kleopatra stranden på den västra sidan. Det kan också förekomma klappersten på olika delar. Det är dock ändå många som föredrar den östra sidan då det inte blir lika snabbt djupt som på Kleopatra stranden. Tyvärr kan det förekomma skräp på stranden även om de rengör och städar dagligen. Detta brukar dock förekomma på alla stränder och främst under högsäsong.
Jag hoppas att du får en trevlig resa.

Med vänlig hälsning
Cecilia, Detur Sweden Ab
22 maj 2015 12:27
Östra stranden är väldigt lång (längre än Kleopatra) och det finns väldigt många "strandremsor" att välja på. En del av dem har större stenblock i vattnet medan andra inte har det så man får helt enkelt titta sig för lite innan man väljer plats. Det finns fina och mindre fina "remsor" både på Östra och Kleopatra.

Generellt så har Östra stranden sandstrand medan Kleopatra har en typ av fin "klappersten", men det förekommer även steniga partier på Östa sidan och då är den inte lika skön att gå på som Kleopatra´s variant.

Kleopatra är i regel lite djupare medan Östra är mer långgrund och därmed lite mer barnvänlig. Partierna närmast hamnen på Östra sidan är fina badplatser men är ibland tyvärr skräpiga då en del mindre "noggranna" personer kastar skräp omkring sig i hamnen samt att den del kommer från båtarna. Men kommunen blir hårdare och hårdare mot nedskräpning och det finns gott om personal som städar och håller rent.

Vår erfarenhet av Detur är inte jättestor men vi har nyttjat deras flyg ibland och det var väl likvärdigt med de flesta charterbolagen.

----------------------------------
http://www.alanyasemester.se