Air China

Av Ullsan
30 juli 2010 18:52
Visningar: 11607
Ska flyga med Air China i sept från Stockholm till Zhanjiang i Kina via Bejing. Någon som har flygit med detta bolag o kan berätta hur det var?? Possitivt o negativt tack!
Av Mmea2
30 juli 2010 21:39
Jag har flugit med Air China flera gånger även om det är mer än två år sedan senaste gången. Tycker oftast att det har varit bra. Fräscha plan och helt OK mat (vi har oftast valt det kinesiska). Det har serverats mat och dricka med lagom täta intervaller och funnits nudelsoppa etc att hämta där emellan. En gång var flygvärdinnorna inte sä översvallande trevliga, men det har hänt när jag flugit långt med stora europeiska bolag också.

Det jag tycker har varit suveränt är att man kommer direkt till Beijing från Stockholm. Särskilt på hemvägen tycker jag att det gör mycket att slippa svänga söderut när man nästan är framme och sedan tillbringa ett par tidiga morgontimmar på en stängd flygplats i Zürich eller liknande.

Nu är det som sagt några år sedan jag flög med dem, men minns att det då var lite svårt att få kontakt med Air Chinakontoret i Sverige. Hoppas att det är bättre nu.
31 juli 2010 06:49
Hej,

Jag flyger ofta med AirChina till Beijing, och jag är inte speciellt imponerad. Det är OK, men når absolut inte upp till tex SAS-klass. Både var det gäller standarden på planen och servicenivån. Tex får du inte egen TV, och drycken brukar komma först efter man ätit färdigt. Lite mer i klass med KLM.

Ett alternativ som överraskat positivt är British Airways, dock med längre restid. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2009/10/british-airways.html

Mvh/Krister
1 aug. 2010 12:00
Hej!

Jag är mycket Nöjd. Air China flyger med nya AIRBUS plan, Du får egen TV , samt radio att välja bland.
Från stockholm är maten av mycket bra kvalité, men från Beijing smakar inte maten lika bra.
Flygvärdinnorna är trevliga också..

Länk: http://www.airchina.se/en/virtualtours/index.html

Klicka på A330-300 (economy class) så får du se exakt hur det ser ut.

Tommy
Av Mmea2
1 aug. 2010 17:54
Ja, jag minns det också som att man har egen skärm med film och musik.

För mig handlar det alltid om priset. Flyger hemskt gärna SAS om priset är det samma, men lägger hellre semesterpengarna på annat än dyra flygbiljetter.
2 aug. 2010 19:38
Jag flög med Air China hem från Beijing i juli. Jag var inte speciellt imponerad, faktiskt var det en av de sämre långflygningar jag gjort. Ett ganska slitet plan, inga egna skärmar utan två gamla tjock-TV utplacerade i taket (vilket innebar att det var nästan omöjligt att se något av de filmer som spelades). Maten var ingen höjdare och precis som Kristerbg skriver så fick vi in drickat lagom när maten var uppäten. Men det kanske värsta var att det verkade vara något fel på klimatanläggningen. Det växlade mellan bastuvärme och snålkalla vindar som svepte ner från taket och gjorde axlar och nacke helt utkylda. Folk satt med jackor och tröjor över hvudet för att komma undan isvinden och alla filtar var slut.

Det stora vinsten var att det var ett direktflyg Beijing-Stockholm. Snabbt gick det alltså.

Det är möjligt att Air China har bättre plan också, men hur vet man vilken plantyp som kommer att trafikera just min resa? Lite ironiskt var det att jag bokat en resa med SAS och var inte så noggrann vid bokningen. Så först efteråt såg jag texten "Denna flygning opereras av vår partner Air China" Så kan det också gå...
2 aug. 2010 19:49
Uppenbarligen så tycks man kunna ha tur och hamna i ett nyare plan, men det hör inte till vanligheterna. Jag flyger ofta, senast för en vecka sedan, och jag har bara åkte med de gamla slitna varianterna.
Men, biljetterna är ju billigare än SAS m.fl. och man får ju vad man betalar för.
9 aug. 2010 11:30
Om man bokar resan på airchina.se så ser man vilket plan som man skall resa med. Nästa tur blir i Maj 2011, vad jag kan se så flyger airchina med boeing 777,200er då, Men det är konstigt att de byter ut planen mot gamla , när de har ut-annonserat på hemsida att de åker med nya plan ARN-PEK.
9 aug. 2010 21:25
Hej Ullsan. jag har rest med Air China några gånger och är inte särskilt imponerad. Men om priset och tiden är avgörande så får man det man betalar för. Har rest med KLM och Cathy Pacific till Kina och de är snäppet bättre. Trevlig resa Almtoruscom