4 veckor i Italien

Av Linamf
8 apr. 2017 18:10
Visningar: 2099
Hej! Jag och min pojkvän vill resa runt i Italien från början på juli till slutet. Vi har googlat runt lite och funderar på att börja resan i norra Italien (ex Venedig) och sedan ta tåget neråt mot Rom, Amalfikusten och eventuellt Sicilien. Vår plan är att dela in en vecka på varje ställe och sen hyra bil på platsen. Vi vill helst inte behöva byta boende för mkt.
Men vad tycker ni?? Kom med alla tips ni har. Vi är väldigt öppna för förslag eftersom ingen av oss har någonsin varit i Italien.
Vi tänker oss en ganska enkel budget resa, laga egen mat och hyra lägenhet 500kr/natt.
18 apr. 2017 17:19
Hej!

Jag kan börja med att det är otroligt enkelt att ta sig runt med tåg, och enligt min erfarenhet behöver ni inte för boka någonting:)

Angående Amalfikusten:
Jag tror et är bäst att ta tåg från Rom till Neapel, och därefter ta tåg/buss.
De städer/byar som ni borde besöka är Positano, Amalfi och Ravello. Jag tycker att ni kan skippa Sorento som annars många nämner, bara turistigt. Hinner ni ska ni besöka Capri so är väldigt vackert.
Alla dessa byar ligger nära varandra och man tar sig lätt med båt från ställe till ställe.

Det är billigt att ta sig runt med buss, men det är riktigt mycket folk under denna tiden, ofta kommer man inte med bussen för att den är för full. Men har man tid så går det tillslut :)

Jag och min sambo bodde utanför Venedig när vi var där - Mycket billigare hotell och det gick smidigt att ta buss. Vårt hotel hette San Carlos och var fräscht, men inte lyxigt. Ni måste ta båtarna ut till Murano och Burano!

I Rom tycker jag att ni ska besöka Trastavere för härlig stämning/mat/dryck.

Om ni vill bo billigt på Sicilien kan ni bo lite utanför de större städerna, det går tåg överallt! Sicilien är ett av mina finaste restips!

Hoppas det var till någon hjälp :)

Trevlig resa!
/Jasmine