2,5 veckor i Thailand - var ska vi?

Av Asa85
25 maj 2016 22:13
Visningar: 166
Jag och min fästman (snart man) ska åka till Vietnam och Thailand på bröllopsresa i januari -17. Tiden i Vietnam har vi planerat upp till stor del, men när det kommer till Thailand är det mer oklart. Vi har planerat att åka från Ho chi minh den 16 eller 17 januari, vi har i första hand kollat på att flyga till Bangkok och därifrån ta oss vidare, men vi är öppna för andra förslag. Flyget hem går från Bangkok den 3 februari.

Vi har kollat runt på Koh tao, Koh kradan, Koh ngai, Koh mook, Koh samui, men det är ju så svårt att välja. Vad skulle ni rekommendera, vi har alltså cirka 2,5 vecka i Thailand och vill inte spendera all vår tid med att resa runt utan tänker oss 2-3 ställen med några avslutande dagar i Bangkok.

Några tips på hur vi kan lägga upp vår resa? Vad borde vi inte missa? Vad kan vi gärna skippa? Ja, alla tips tas tacksamt emot :)
Av Jo1897
26 maj 2016 19:45
Jag var i Thailand nu i januari och åkte Koh Lanta - Koh Mook - Koh Kradan - Koh Lipe - Ao Nang. Jag kan varmt rekommendera Koh Kradan för 100% avslappning och vacker natur samt snorkling. Kristallklart vatten och fantastisk strand. Såhär i efterhand hade jag gärna skippat Ao Nang då det var för turistigt för mig, samma sak med Phuket som jag varit i tidigare. Men beror såklart på vad man är ute efter! :)
Av Asa85
29 maj 2016 20:40
Tack för svaret. Vi undviker gärna det mest turistiga, jag har tidigare varit i Phuket och tyckte som du att det var lite väl. Hur många dagar var du på de olika öarna? Har läst att många inte rekommenderar att man är på Koh kradan och Koh Mook så länge eftersom det är just så lugnt. Koh lipe såg ju väldigt bra ut. :)
30 maj 2016 13:33
Koh Lanta & Koh Lipe är fina och bra ställen. Populärt för svenskar, men inte massa ungdomar och inte massa fest som i Phuket. Där kan du istället koppla av, njuta, läsa en bok, sola och bad samt äta gott. Billigare att leva än i Phuket med. Det går taxi ifrån Krabi airport på två timmar ner till Koh Lanta ifall ni vill börja där, sedan kan man ta färjan vidare ner till Lipe.