10 Kroatien-tips!

Av Desires
4 feb. 2011 15:53
Visningar: 6794
Kroatien verkar många längta till - igen!! Det är fortfarande det land jag får mest frågor om till min hemsida.. (och efter denna jobbigt snörika vinter är det inte konstigt att folk nu börja tänka på den kommande sommarens resor...,) Har själv varit i Kroatien åtskilliga ggr och har nu samlat foton från olika orter jag besökt i Kroatien; ön Brac, världsarvsstaden Dubrovnik, öarna Hvar, Korcula och Vis - samt städerna Omis och Trogir på fastlandet (inte så långt ifrån Split). Här kan du även se foton jag tagit när vi besökt de vackra nationalparkerna Krka, Paklenica och Plitvice.
Jag har också länkat till mina tidigare inlägg om Kroatien samt ger er tips på sidor som har bra info om Makarska rivieran, som också är ett populärt område att besöka där.
http://www.desires.se/#post115
Av Hilmis
8 feb. 2011 12:34
Hej Desire!
Vi är påväg till Kroatien i juni. Dom första nätterna bor vi på ön Ciovo utanför Trogir men sen ligger programmet lite öppet än. Vi funderar på någon ö Vis eller Brac. Just nu lutar det åt Brac eftersom vår tonåring har sin kompis med och det verkar lite mera "fartfyllt" på just Brac. Det som jag undrar över är att har du någongång hyrt en bil på Brac och lämnat den på flygfältet i Split? Vet du om det ens är möjligt till en rimlig kostnad?
Är det någon annan som vet?
Av Desires
8 feb. 2011 12:53
Hej!
Om man jämför öarna Brac och Vis så är Vis en mer stilla och rofylld ö. Men ganska lugnt även på Brac tycker jag.. Är det i byn Supetar eller Bol ni ska bo i så fall på Brac? Annars tycker jag att både ön Hvar med byn Hvar och Korcula (byn Korcula) är lite större och mer fartfyllda.
Nej vi har aldrig hyrt bil just där, men det är nog trevligt att ha bil på öarna, vi brukar nöja oss med att åka bussturer - eller vandra när det inte är alltför långt. Så jag kan tyvärr inte svara på det.
Av Hilmis
8 feb. 2011 13:02
Hej!
Tack för ditt snabba svar :)
Jag tror att Bol skulle vara ett alternativ. Eftersom inget är bokat så söker jag helt enkelt efter en lägenhet som har ett bra läge. En terrass/balkong mot havet och inte så långt från något centrum.... det gillar vi.
Funderade att man skulle kunna hyra en bil när man kommer iland med färjan och sen behålla bilen till hemfärden eftersom vi gärna skulle övernatta närmare flygfältet den sista natten. Men det blir att fundera vidare om inte annat så brukar saker och till lösa sej på plats :)
Ifjol så var vi till Korcula och det gillade vi också. Då bodde vi i den lilla byn Lumbarda som var jättefin.
Av Joakimn
8 feb. 2011 15:00
Finns det weekend till split?
skulle vilja finna en resa för fyra/två vuxna o två ungdomar 12 o 15 år i slutet av april/början av maj.
vart flyger man ifrån???
Vilket bolag är att föredra?
Av Desires
8 feb. 2011 16:56
Hilmis!
Här några direktlänkar till privata lägenheter i Bol med havsutsikt (som ni självklart ska ha, det har vi alltid i Kroatien!)

Nedanstående Villa Sanis lägenheter erbjuder tom "discovery scuba diving",”, tillgänglig en gång per vecka – i bassäng eller i havet . För att njuta av denna present behövs ingen kunskap eller erfarenhet i dykning; en kunnig guide är med hela tiden för att hjälpa dig och presentera detta aventyr för dig. Villa Sanis gäster är även berättigade till gratis båthyrning. http://www.nautic-center-bol.com/se-lagenheter-kroatien.php

Adria apartments ser också väldigt bra ut! Har själv inte bott på något av dessa men ser att de ligger bra till i Bol, ser fräscha ut, och har havsutsikt.
http://www.activehotels.com/1/sv/1/2339352-adria-apartments-bol.html

Hoppas ni hittar något ni gillar!
Av Desires
8 feb. 2011 19:53
Joakim!
Ska du söka flygresa till Split är t ex denna sida bra att kolla billigaste flygen:
http://www.flygresor.se, eller http://www.expedia.se eller - naturligtvis - detta excellenta reseforum där vi nu är - reseguiden, som också söker igenom många olika flygbolag......
Vi har åkt reguljärflyg från Arlanda t Split med bl a Norwegian, SAS, Scandjet. Alla lika bra, det är mer flygtiderna och att det är direktflyg som jag gått efter. Vill ni bara vara borta en weekend är det ju perfekt att boka flygresan separat, själva boendet på hotel eller privata lägenheter (som jag föredrar!) hittar du lätt via nätet. Sök på "apartments + Split" så får du massor av träffar,
Av Desires
22 juni 2011 17:49
Jätteroligt att det blev bra för er där i den lägenheten!