Information om rådande reseläget
Till följande länder kan du resa som svensk medborgare

Albanien, Andorra, Armenien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Jordanien, Kanada, Kosovo, Kroatien, Libanon, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nordirland, Nordmakedonien, Nederländerna, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Rwanda, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Vatikanstaten och Österrike.


OBS! Krav på negativt covid-test, vaccinering och olika restriktioner gäller vid inresa till de flesta länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


För övriga länder gäller avrådan till och med den 15 oktober 2021.


Boka tryggt via Reseguiden

Nu ingår skydd för händelser kopplade till Covid-19 när du bokar via Reseguiden. Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-08-31

Charter med spa i Kolimbari

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Kolimbari Chaniakusten, Europa

En bit utanför de kända turiststråken, cirka 45 minuter från Chania, ligger den lilla fiskebyn Kolimbari. Här kan du njuta av lugnet och små, mysiga restauranger precis vid havet.

Kolimbari ligger på den södra delen av Rodapouhalvön och är halvöns största by med cirka 5 000 invånare.Halvön är 18 km lång och 5 km bred och delar Chaniabukten och Kissamosbukten i två delar. Byn är inget stort turistmål, vilket gör att priserna är lägre här än på övriga Kreta. Den långa stenstranden bjuder in till vilsamma stunder i solen och om hungern faller på kan du styra stegen till någon av de mysiga tavernorna som serverar utsökta fiskrätter till bra priser. Hela strandpromenaden är bilfri. Fortsätter du längs med vägen tar du dig upp till Goniaklostret som ligger norr om byn. Det grekisk-ortodoxa klostret drivs av fem munkar och har blivit världsberömt för sina ikoner. Klostret byggdes ursprungligen på 1300-talet men de nuvarande delarna är från 1600-talet. Bakom klostret ligger den stora Ortodoxa Akademin. Tänk på att korrekt klädsel krävs för att få gå in i klostret; shorts och korta kjolar är inte tillåtna. Från klostret har du en fantastisk utsikt över Chaniabukten. I Kolimbari finns inget nattliv att tala om men om du tröttnar på lugnet kan du ta bussen till närliggande Plataniás som har ett större utbud av nöjen och nattliv.

1 / 4
Thinkstock
2 / 4
Christine McIntosh (CC BY-ND 2.0)
3 / 4
"Romtomtom" - Flickr, CC BY 2.0
Strandpromenaden i Kolimbari.
4 / 4