5 romantiska vandringar

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En upplevelse är det bästa du kan dela med din kärlek. Dessa fem vandringsturer bjuder på allt från romantiska fiskebyar till slående utsikter, lavendelängar och en medeltida klosterö.

Cinque Terre, Italien

De fem pittoreska fiskebyarna som utgör Cinque Terre ligger i det dramatiska kustlandskapet på Italiens nordvästkust. Här hittar du färgrika, tätbebyggda hus som klamrar sig intill klipporna, och vägarna som binder ihop byarna passerar både olivlunder och vingårdar med slående utsikt över Medelhavet. Cinque Terre är en av de ställen i Europa där du kan uppleva flest höjdpunkter på en komprimerad yta, och är perfekt för en romantisk långvandring. Starta i Monterosso, den äldsta byn av de fem. Gå i cirka 2,5 timmar söderut mot Vermazza där en fantastisk utsikt över staden och havet möter dig strax innan du ankommer. De nästa två byarna, Corniglia och Manarola, är små och romantiska, och Manarola är nog den byn du sett på bilder från Cinque Terre. Från Manarola till Riomaggiore tar det cirka 25 minuter att gå. Det är möjligt att gå hela leden på 6-7 timmar, men de flesta önskar att spendera lite tid i varje by, äte en god lunch och se sig runt och kanske även övernatta på vägen. Varje by har sin egen tågstation, så du kan ta tåg mellan byarna, eller ta en båttur för att skåda Cinque Terre från havet.
De närmaste flygplatserna ligger i Pisa och Genua, eventuellt även Firenze.
Hitta flyg till Pisa
Hitta flyg till Genua
Hitta hotell i och runt Cinque Terre

Provence, Frankrike

I vackra Provence hittar du lila lavendelängar, parfymer, åkrar med solrosor och romantiska byar. Här kan du både vandra och cykla i härlig temperatur. Njut av en mysig picknick under apelsinträd eller bland olivlundar och besök charmerande byar som klamrar sig fast vid bergen. När du är i denna regionen av Frankrike kommer du inte undan god mat och gott vin. Provence är fullt av små rustika byar med stenhus och terrakotta-tak, och det är ett perfekt ställe att vandra från by till by och ta sig god tid att ta in naturen runt omkring på vägen. Provence-området är enormt och det är mycket att se. Kanske vill du utmana dig själv med en fjälltur på Mont Ventoux, Luberon, Verdon eller Alpilles? Du kan också åka mellan Aix en Provence, Avignon, Arles och Saint Remy de Provence och utforska de små och charmerande provencalska byarna och vingårdarna. Ställen som är väl värda ett besök är Luberon, Roussillion, Gordes, Vaison la Romaine, Les Beaux de Provence, Valensole Plateau och Goult. Den bästa tiden för vandring i Provence är på våren eller sensommaren. Då är temperaturen behaglig och det är lite färre turister.
Hitta flyg till Lyon
HItta flyg till Marseille

Ubud, Bali

Den frodiga ön i Indonesien, som också kallas kärlekens ö, har allt från långsträckta, gröna rismarker, vita stränder, vackra tempel, brusande vattenfall och mäktiga vulkaner. Med andra ord, här får ni mycket olika typer av terräng och vackra omgivningar till den romantiska äventyrsvandringen på den gröna ön Bali. Checka in på billiga lyxhotell med spa, belägna mitt i naturen. Här kan ni både gå och cykla genom regnskog och öppna gröna rismarker, och hitta allt från kulturcentrumet Ubud till Monkey Forest och skogstempel som Pura Taman Saraswati med sina vackra näckrosor. Under tiden ni är här kan ni också kombinera vandring med att ta en balinesisk matlagningskurs tillsammans. Om ni verkligen vill slå på stort och vara superromantiska, beställ ett rum på Hanging Gardens Hotel i Ubud. Ubud bjuder på svalare klimat och ett lugnare tempo än resten av ön, så att ni enkelt kan glömma vardagen där hemma för en stund.
Hitta flyg till Denpasar
Hitta hotell i Ubud

Trolltunga, Norge

Ni behöver inte åka långt för att uppleva en vandring ni sent ska glömma. Trolltunga i Odda är kanske den mest spektakulära fjällformationen i Norge - 1100 meter över havet. Här får ni en slående utsikt, där ni kan ta bilder av varandra på toppen av Trolltunga - om ni vågar! Vandringen till Trolltunga tar mellan 8-10 timmar tur och retur. Turistföreningen har även stugor i närheten där ni kan övernatta eller varför inte slå upp ett tält, tända en brasa och njuta av romantiken ensamna i naturen? Om ni vill vandra vidare kan ni förlänga det norska fjälläventyret utanför Stavanger där ni kan gå upp till både Preikestolen och Kjeragbolten vid Lysefjorden. Hit tar det cirka 4,5 timmar från Trolltunga med bil. Då kan ni bocka av de “3 stora” inom norska fjällattraktioner inom loppet av 3-4 dagar.

På cykel i Normandie, Frankrike

Flyg till Paris och ta sedan bussen till Normandie, eller starta cykelresan redan i Paris. Räkna då med en cirka 11 timmar lång cykeltur till orten Deauville i Normandie. Missa då inte att stanna vid den romantiska trädgården Claude Monet på vägen. Idylliska Deauville är en charmerande badort med arkitektritade hus och rosa, blomstrande träd. Besök också fiskmarknaden i närliggande Trouville innan ni fortsätter till den karakteristiska byn Beaumont-en-Auge. Åk sedan vidare till Beuvron-en-Auge som sägs vara en av Frankrikes vackraste byar i äkta normandisk stil vilket passar extra bra för en romantisk semester. Passa också på att åka till Bayeux och Omaha Beach, känt för D-day från andra världskriget. I Normandie kan ni också se Mont Saint Michel, en medeltida klosterö och en liten by med bara 50 invånare. Klosterön ser ut att vara tagen ur Sagan om ringen-filmerna. Här kan ni utforska de trånga kullerstensgatorna, njuta av doften av crepes och få med er den slående utsikter från klostrets utsiktsplats. Detta blir en väldigt speciell upplevelse att dela med varandra. På sommaren arrangeras det också pilgrimsvandringar runt området vid Mont Saint Michel. På cykel tar det cirka 11 timmar från Deauville.
Hitta ditt flyg till Paris

Jämför alla resor i vår sökmotor:
- Jämför flygresor
- Hitta ditt hotell
- Sök bland alla charterresor


Hitta billiga flygbiljetter