Tips om Uppland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Bara en kort biltur från storstaden kan du slappa i en egen stuga – i skogen eller vid stranden. Uppland och Roslagen är också fyllda med minnen från vikingar.

Frågor & svar om Uppland

Semester i fantastiska Sverige - Uppland

Sverige Chris_60, 13 juli 2009
Updaterad av Lerh för 14 år sedan
5
Sverige är som tidigare sagts ett fantastiskt land att semestra i. Nästa vecka åker vi till Uppland och jag är tacksam för litet handfasta tips både om kultur och om natur, både om landsbygd och om städer. (Vi struntar i östersjöstäderna, hur trevliga de än är. Vi bor själva på en västkustort som ...

Bila i Sverige

Sverige Ehsa, 28 feb. 2014
Updaterad av Janlahti för 9 år sedan
5
... Vättern med Gränna, Uppsala, bruksortena i norra Uppland och uppåt därifrån - kust eller via Dalarna. ELLER : Kör från Göteborg genom Värmland och Dalarna. Där finns många vackra små ställen. Stanna där ni känner för det! Indalsälven är vacker att köra längs. Höga Kusten. Lycksele, ...

Köpt Årskort Guld hos SJ

Sverige Jankai, 15 nov. 2008
Updaterad av Jankai för 15 år sedan
17
... i Götaland och håller nu på i Svealand, där Uppland står på tur. Det är inte så pretentiöst som det låter. Vi gör turer på 4-5 dagar och skummar över de orter som intresserar oss. Konst och arkitektur står överst på dagordningen. ... Jankai: Ja. jag måste boka precis som alla andra på de tåg ...

Blogginlägg om Uppland

Mina topp 5 - Aruba ☼

Min topp 5 – Aruba Här är min lista på saker du måste uppleva på vackra Aruba om du åker dit! 1. The Mill hotel Det finns ingenting att klaga på efter två veckor på The Mill hotell. Personalen, frukosten, rummet, poolområdet, området runt hotellet (där fanns allt man kunde önska sig!), maten, drinkarna, buffén, aktiviteterna, allt var precis som man förväntade sig – Perfekt! Vi överraskades varje dag med hur mycket bra förmåner man hade som boende på The Mill – tex Gratis transfer (ca 1 min) för att ta sig över vägen och till den underbara stranden. MYCKET billigare priser på många aktiviteter runt om på Aruba och en mini shop med allt man behöver på ett hotell, ismaskin (ja det är viktigt i värmen haha!) osv. Vilket gjorde att detta personliga fina hotell kändes mer som en mini resort!☺ 2. Renaissance Island Vem har missat alla bilder på sociala medier på flamingo ön, där det bor flamingos. Om du missat detta, så måste du in och googla nu(!) Dessa kunde man hänga med på denna ö, och kan ni första hur overkligt det kändes att stå där med dessa vackra djur ♥, klappa dem, mata dem och bara få se dem irl. Och såklart så var det underbar snorkling där och lyxkänsla över hela ön som var så lugn och fridfull med bara en restaurang och någon vattenaktivitet. Då det är speciell transfer dit med båt från ett hotell i stan, så var det väldigt lungt där och det var aldrig proppat. 3. Restaurang Gari & wasabi Kort och gott – Den absolut godaste sushin jag någonsin ätit. ☺Här kunde man välja och vraka mellan så mycket god sushi som man aldrig hört talas om i Sverige. Det här får du inte missa om du är på Aruba! Det bara smälte i munnen och nu i skrivande stund vattnas det i munnen när jag tänker på hur gott allt var där! Dem la upp det fint, toppade med magiska saker, så mat för både ögonen och sinnet. 4. Nikki beach Det är ju vanligt att man på stränder utomlands kan hyra solstolar, men här kunde man hyra en lyxigare variant 2.0 av solstolen, olika solbäddar, som hade ett skuggtak och plats för att hänga i hela dagen, mer som en loungebädd - 4 meter ifrån strandkanten och någon extra meter till baren och restaurangen. Stämningen med skön musik och även vanlig pool vid baren är så skön utan att det blir för jobbigt och svårt att slappna av. Hit kommer man för att sola, bada och "chillfesta". ♪♫ 5. Gelatissimo Aruba Det gick inte en endaste dag på Aruba utan att jag gick förbi ”glassbaren” några hundra meter ifrån vårt hotell och köpte Gelato. KAN VARA DEN GODASTE glassen jag någonsin ätit och perfekt att svalka sig med varje dag. Man kan välja och vraka i alla världens smaker och nu när jag tänker efter så är det en av de saker jag saknar allra mest på Aruba förutom värmen och stranden då, haha. SÅ alltså - besök Gelatissimo, tror det är en kedja som finns i fler länder. ♥ Vill ni ha fler tips? Skicka ett meddelande så hjälper jag gärna till!
av Sannahy 31 jan. 2018

För(äldra)möte inför Barcelonaresan

Då är vi ett steg närmare vår klassresa till Barcelona. Igår hade vi ett förmöte i klassrummet med föräldrar och några av eleverna. Resplan, aktiviteter och en del regler drogs för den förväntansfulla skaran. Föräldrarna fick all nödvändig information inför resan så att dom kan känna sig så lugna som det bara går, det är ju ett fantastiskt äventyr som barnen ska på. I klassrummet har vi förberett eleverna på incheckningen, säkerhetskontrollen, ombordstigning, säkerhetsgenomgången på planet, starten, landningen och staden, inte bara en utan säkert 20 gånger! Pass och sjukvårdkort, försäkringspapper och allergilappar har samlats in och nu känns det som att fjärilarna flaxar ordentligt i magen. Vi har räknat ner dagarna under en rätt lång tid nu och på vita tavlan finns endast tio (10) streck kvar!!
av Morado 28 apr. 2016

Hotellet bokat

Efter mycket funderingar och överväganden så är nu hotell för New York-delen av resan bokat. Det blev till slut 4-stjärniga Lexington ( http://www.lexingtonhotelnyc.com/ ) som ligger vid Lexington Ave och E 48th st på Manhattan. Centralt läge, ganska nära till bland annat Empire State Building och FN-högkvarteret. Priset för 3 nätter hamnade på 4 242 kr utan frukost. Aningen mer än jag budgeterat med, men samtidigt var det specialpris, i normala fall kostar rummet omkring 3 500 kr per natt, så jag tyckte det fick vara värt det. Från början var jag helt inställd på ett vandrarhem vid Upper West Side (Hostel International), som jag blev tipsad om av de som arrangerar själva roadtrippen, men bättre läge i kombination med specialerbjudandet gjorde att jag valde Lexington istället. Skönt att ha den biten färdig i alla fall.
av Daniel_p 8 aug. 2014 Resealbum: USA kust till kust genom södern 2015

Resan bokad!

Då var resan bokad. Den 29 maj 2015 bär det av.. Det är ju ett bra tag kvar, men en del av det roliga ligger ju i förberedelserna.
av Daniel_p 2 aug. 2014 Resealbum: USA kust till kust genom södern 2015

Om Uppland Sverige, Europa

Bara en kort biltur från storstaden kan du slappa i en egen stuga – i skogen eller vid stranden. Uppland och Roslagen är också fyllda med minnen från vikingar.