Tips om Kalmar

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Blogginlägg om Kalmar

K K

Efter att ha avnjutit en god frukost på hotelet och en sista runda i staden så tog jag buss 500 till Kalmar. Bussen gick kustvägen och E22. I Kalmar checkade jag in på hotell och sedan gjorde jag Kalmar resten av dagen och någon timme dagen därpå. Gillade Kalmar - Fin stad med mycket att se. Dock var det förvånansvärt lite folk / turister tyckte jag...
av Fly 9 aug. 2020 Resealbum: Svemester 2020

Hemma

Hemma igen sen ett par dagar. Nästan kommit igenom jetlaggen, men resa västerut är värre än österut känns det som, tar ett par dar att komma tillbaka i vanliga rutiner. Vi avslutade med en latdag på Isla Mujeres, sen var det bara den långa hemresan via Gatwick/Heathrow i London kvar. Allt har funkat utan incidenter, inte ens tåget i Sverige har ställt till några problem, så ibland funkar det tydligen. Å andra sidan blir det en lång resa när vi jagar låga priser med reguljärflyget, men det får man ta. Transfern och ev övernattningar mellan flygplatserna är också rätt kostsam, så man kan nog jämföra helhetskostnaden lite bättre. Det var en skön resa, lagom mycket intryck och utflykter, men det finns absolut mer att uppleva i regionen. Det kan nog också vara spännande att åka till grannländerna Belize och Guatemala och vidare söderut också, men för några veckors avslappningssemester räcker Mayan Riviera absolut. Den starka påverkan från amerikanska turister gör att vi skandinaver blir lite exotiska, och det kan vara en fördel ibland. Dykningen har varit helt suverän, precis vad vi förväntat oss och otroligt varierande med tanke på de små sträckor vi rört oss på. Vi hade nog också tur med vädret, såg på nyheterna där att södra Mexico drabbades rätt hårt av hårt väder, och det var egentligen inte långt från där vi var. Fördelen med att resa fritt är att kunna välja resmål själv. En paketresa omöjliggör ju möjligheten att kunna ändra resrutt under gång, däremot lämnas det åt en själv att läsa på duktigt vad man vill ha ut av resan och vad man vill se på resmålet. Vart går nästa resa? Ja, vem vet? Idag känns inget självklart, och inget direkt sug efter nya resmål. En skidtur till Frankrike med UCPA är nästan inbokat i alla fall. Enligt deras åldersregler blir det enda året jag kan åka tillsammans med yngsta dottern, så det gäller att ta chansen.
av Haakan 27 juli 2011

Dagen före avresa

Kanske dags att packa? I morgon bitti hoppar jag på tåget i Kalmar, byter i Alvesta, Nässjö och Jönköping, varifrån jag åker buss till Landvetter. Har precis bokat om min tågresa och åker fem timmar tidigare, med tanke på snön som har ställt till med stora problem för SJ. Vill ju absolut inte komma försent till flyget! Känns mycket ovant att åka på en så pass lång resa utan att ha planerat vad jag ska göra, men för ett kontrollfreak som mig är det nog bara nyttigt. Med pass, kontokort och ett leende löser sig nog det mesta. Lite tråkigt är det att lämna ett så vackert vinterlandskap bakom mig, men det ska bli underbart med sol, värme och att bara vara ledig.
av Amk 4 dec. 2010 Resealbum: New Zealand - the return

Reseförberedelser

Reseförberedelserna fortsätter. Flygresan mellan Sverige och Auckland ska ta 31 timmar på vägen dit och 38 timmar på vägen hem. Lägg till detta den tid det tar att ta sig mellan Kalmar och Landvetter. På vägen dit går det bra och jag behöver bara lägga till 7 timmar till den restiden, men när jag kommer hem kl 19 på kvällen den 27 januari är det värre. Den tiden på dagen finns inte längre några förbindelser till Kalmar utan jag kommer att få tillbringa natten på flygplatsen, så nära hem men ändå så långt bort. Detta betyder alltså att jag får lägga till 15 timmar på hemresan och slutar då på underbara 53 timmar varav knappt en tredjedel i Sverige! Finns det någon som kör från Landvetter/Göteborg eller annan lämplig ort och till Kalmar på kvällen den 27 januari och har plats över i bilen är jag mycket intresserad av att köpa en plats.
av Amk 15 nov. 2010 Resealbum: New Zealand - the return