Tips om Norrköping

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Populäraste bilderna från Norrköping

Blogginlägg om Norrköping

På Löfstad slott där tiden stannat

Luciadagen 1926 går fröken Emilie Piper, Löfstad slotts sista ägare, ur tiden. Hon tar sitt sista andetag i sitt privata sovrum på Löfstad slott i just den sängen du ser på bilden nedan. Emilie Piper var i rakt nedstigande led åttonde generationens arvinge till slottets byggherre Axel Lillie. Men den åttonde generationens ägare blev också den sista. Emilie Piper förblev ogift och utan barn och vid sin död testamenterade hon Löfstad slott till Riddarhuset och Östergötlands musem för att bevara det och göra det tillgängligt för allmänheten. Drygt 92 år senare är jag en av de som får ta del av hennes historia. https://litemerarosa.com/2019/09/03/pa-lofstad-slott-dar-tiden-stannat/
av Litemerarosa 21 sep. 2019

Nya äventyr

Fick erbjudande om att låna en lägenhet i Spanien av en vän. Det tackade vi ja till för det är nytt resmål och annorlunda resa. Under dagen idag har vi varit hos Bibbis mamma och firat Mors Dag och kvällen gick till att plocka fram det vi ska ha med oss och packa det i väskorna inför resan i morgonbitti. Vi lyfter 6:40 från Skavsta. Det ska bli underbart att få komma till sol, värme och avslappning.
av Biboll 18 maj 2019 Resealbum: Spanien

Resklar

Nu har vi packat klart med allt från shorts, klänning till varma tröjor och regnkläder. Vi vet ju inte hur vädret blir och sitta inne tänker vi inte göra. Nu väntar vi på att det ska bli dags att gå och lägga oss och komma upp före 4:00 i morgon bitti för att bege oss till Linköpings flygplats...…..
av Biboll 25 aug. 2018 Resealbum: Skottland

Inför resan

Incheckade och nu ska vi se över packningen! Vad ska med: jo sommarkläder och badkläder för nu ska vi loppa!
av Biboll 2 okt. 2017 Resealbum: Florida IGEN!!!