Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten med endast flyg till Samos Stad, Samos

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Samos Stad Samos, Europa

Här på Samos är du alltid omgiven av fantastisk natur, blått hav och strålande sol.
På nordkusten ligger Samos stad med en trevlig hamnpromenad.

Eftersom det är förvirrande med två likadana namn så kallas staden ibland även för Kato Vathy.

Bebyggelsen i Samos stad ligger vackert längs bergssluttningarna, nästan som i en amfiteater.
Här finns en trevlig hamnpromenad där du kan äta lunch, ta en eftermiddagsfika eller äta middag. När du sitter och tittar ut över den lilla skyddade viken kan du också se färjorna och utflyktsbåtarna komma och gå.

Här kan du njuta av stadslivet men i ett härligt klimat.
Det finns stränder men det krävs en liten promenad, den närmaste är Gagkou-stranden.

Den bergiga naturen runt Samos stad är perfekt för dig som gillar vandring eller en krävande tur med mountainbike. Runt om på ön finns 100-tals ytterligare leder för vildmarksentusiaster.

Det finns flera intressanta ruiner att göra utflykter till, dels världsarvet Pythagoreion på södra Samos och dels Efesos på närbelägna turkiska fastlandet.

I byn Mytilini kan du se bevarade ben från en av Europa första hästar, den utdöda hipparion. De här fossilen finns på Paleontologiska museet. Den här hästen levde för 13 miljoner år sedan och var speciell eftersom den hade tre tår i stället för hovar.

1 / 4
Thinkstock
Vy över Samos stad.
2 / 4