Sista minuten med endast flyg till Lindos, Rhodos

Sista minuten med endast flyg till Lindos, Rhodos

 
 
 

Om Lindos Rhodos, Europa

Arkitektur
Barnvänligt
Begränsat nattliv
Genuint
Historia
Sandstrand
Sol & bad

Här i Lindos bor du i en av de vackraste och mysigaste städerna i Medelhavet.
De vitkalkade husen ligger på en sluttning med en imponerande medeltida fästning i bakgrunden.

Det här är en av världens allra vackraste städer, bebyggelsen är så pittoresk att hela Lindos är kulturskyddad.
Hela staden är bilfri och det enda sättet att ta sig fram på de kullerstensbelagda gatorna är till fots, med moped eller att rida med åsna.

Hela Lindos är en populär sevärdhet och hela busslaster kommer hit från övriga Rhodos. Som tur är så fylls gatorna mitt på dagen när du ändå ligger och solar på någon av de härliga sandstränderna.

I utkanten av Lindos ligger akropolis där det finns ruiner efter ett flera tusen år gammalt tempel. Men det som dominerar berget är den medeltida fästningen som byggdes på 1300-talet.

Trots att det här är en rätt liten stad så finns massor av restauranger och barer. Den mest unika upplevelsen får du på någon av de många uteserveringarna som finns på barernas tak. Här kan du sitta och njuta av utsikten under dagarna – och stjärnhimlen under nätterna.

Bara någon kilometer söder om Lindos spelades en av historiens bästa krigsfilmer in. De höga klipporna i St Nicolas spelade en av huvudrollerna i filmen ”Kanonerna på Navarone” från 1961. Filmen utspelar sig under andra världskriget och flera filmstjärnor spelar soldater, bland annat Gregory Peck, David Niven och Anthony Quinn.

1 / 6
Thinkstock
Bouganviller på Lindos
2 / 6
Akropolis i Lindos
3 / 6
4 / 6
Thinkstock
The castle is under construction
5 / 6
6 / 6
Thinkstock