Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten till Estoril, Portugal

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Estoril Cascais, Europa


Stränderna här utanför Lissabon har lockat kungligheter och turister i mer än 100 år.
I dag är Estoril och Cascais mer värda ett besök än någonsin.

Kusten här är så populär att den fått en rad olika namn; bland annat Costa de Estoril, Costa de Lisboa och Portugisiska rivieran.

I Estoril finns en bra sandstrand, en marina och ett mycket stort och populärt kasino.
Inom promenadavstånd finns de dramatiska klipporna Boca do Inferno (”helvetets mun”) där vågorna skapar ett ordentligt oväsen under blåsiga dagar.

En halvmil västerut finns stranden Praia do Guincho som har några av världens bästa vindsurfingvågor.

Någon mil norr om Cascais/Estoril ligger ett av världens mest galna slott, Palácio da Pena. Byggnaden ser ut som om den är skapad av Picasso eller Dalí med tinnar och torn av olika former och färger. Delar av slottet är knallrosa medan andra är gråa eller lysande gula. Bygget ligger på en liten bergstopp och syns från flera mils håll.

Resmål som liknar Estoril