Just nu visar vi endast resor med
avresa från och med 16 juli.

Den 13 maj gick Svenska UD ut med en avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen till och med 15 juli. Därefter görs en ny bedömning. Av hänsyn till alla våra besökare visar vi därför inga resor innan detta datum.


För bokningar efter detta datum erbjuder de flesta researrangörer generösa av- och ombokningsmöjligheter.


Håll dig uppdaterad och läs noggrant vad som gäller för varje arrangör och resa.

Sista minuten med endast flyg till Porto

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Porto Portugal, Europa

Matupplevelser
Nöjesliv
Storstad
Weekend
Arkitektur
Historia

Det är inte bara länders huvudstäder som är värda ett besök. Porto i Portugal kan ses som ett lugnare och mer romantiskt alternativ till Lissabon. Här finns historiska sevärdheter och såklart portvinet som staden är berömd för.

Porto är beläget i den norra delen av Portugal och nära floden Dueros mynning till Atlanten. Staden har tidigare blivit utsedd till en av Europa kulturhuvudstäder, och med all rätt. Här blomstrar kulturen och sevärda historiska byggnader finns det gott om. Med smala gator och trånga gränder är Porto en romantisk och relativt lugn stad i jämförelse med Lissabon. Besök stadsdelen Ribeira för att upptäcka stadens historia med den medeltida katedralen Sé do Porto och kyrkan São Francisco från 1300-talet. Missa inte heller 1800-talsbörsen Palácio da Bolsa.Porto är känt för sitt portvin, vilket du inte bör missa om du är på besök i staden. I Vila Nova de Gaia på södra stranden av Duero hittar du berömda portvinshus, till exempel Cálem, Sandeman och Kopke. Det sistnämnda är det äldsta av dem. Dessa är omåttligt populära, så en bokning i förväg är att föredra. Kom ihåg att ta med dig bekväma skor till staden, då den är byggd på kullar och är väldigt vacker att promenera i.