Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten med endast flyg till St Julian's, Malta

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om St Julian's Malta, Europa

Malta östra sida ligger öns största stad, St Julian's, där hamnen Spinola Bay är i fokus. Platsen har charmiga gamla hus, en kaj med palmer, häftiga hotell och turkosblått vatten.

Tack vare att de äldre kalkstenshusen har bevarats finns fortfarande en genuin känsla kvar i staden. I Europa solsäkraste land är temperaturen väldigt behaglig året runt,med cirka 15 grader om vintrarna och som varmast under juli och augusti när temperaturen stiger över 30 grader.
St Julian's, eller San Ġiljan som staden heter på maltesiska, är en populär ort och det är inte svårt att förstå varför. Läget och temperaturen är två anledningar som gör att den lockar oss svenskar. Är du sugen på ett omfattande nöjesutbud är denna staden för dig. Barer, nattklubbar och andra nöjesställen har sitt högsäte i denna lilla stad och framförallt i området som är känt som Paceville.
Strandpromenaden är fem kilometer och sträcker sig mellan St Julian's och Sliema, varpå dessa två städer ofta klumpas ihop som en. Det genuina St Julian’s där du finner härliga delikatesser på mysiga restauranger och färgglada små båtar, ligger i delen Spinola Bay. Vill du prova lyckan i ett casino ligger det flera stycken i just denna stad dit du kan gå för en kvälls spänning. Eftersom att Malta är en väldigt liten ö kan du ta dig till andra kusten snabbt med taxi eller buss för att besöka långa, vackra stränder som till exempel Golden Bay. Du kan även ta båten över till den lilla ön Gozo för en dag med sol och bad i Blue Lagoon.

Åh, en badvik! Med sandstrand!
1 / 11
Restauranger vid vattnet
2 / 11
Bukten Spinola i St Julian's
7 / 11
Oj, en liten bit sandstrand mitt i stan...
8 / 11