Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sista minuten till Sorrento, Italien

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorrento Amalfikusten, Europa

Staden Sorrento ligger fantastiskt vackert på ett berg vid Neapelbukten.
Härifrån tar du dig snabbt till Pompeji och öarna Capri och Ischia.

Här i Sorrento kan du promenera på helt bilfria gator och ta en paus då och då på ett kafé eller en restaurang.
Nere i hamnen finns en liten strand som du når via en kul liten linbanetur.

Från hotellet i Sorrento bor du på lagom avstånd för utflykter till vulkanen Vesuvius och ruinstaden Pompeji. Du kan också ta färjan ut till öarna Capri eller Ischia.

Ett måste när du besöker Sorrento är att ta ett glas av citronlikören Limoncello. Drycken görs av de sorrentocitroner som växer nästan överallt i både staden och längs hela Amalfikusten.

Precis bakom torget Piazza Tasso ligger en spöklik djup dal. Den ser ut som om den är hitflyttad från djupaste regnskogen. Ruinerna av en kvarn är fullkomligt täckt av växter och träd. Den lilla dalen är en naturlig spricka i berget och kallas Vallone dei Mulini (betyder ”kvarndalen”).