Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten till Kalymnos, Grekland med TUI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Kalymnos Grekland, Europa

Det finns många bra stränder på Kalymnos men de flesta som kommer hit gör det för bergens skull.
Den här grekiska ön är ett av världens bästa resmål för bergsklättrare.

Nästan hela öns yta är täckt av berg, berg och ännu flera berg. För många turistorter är det här en nackdel men här på Kalymnos är det i stället ett dragplåster.
På bara några år har ön blivit ett av världens främsta resmål för bergsklättrare. Här finns flera tusen klätterleder att välja mellan och det finns alltid något spännande att upptäcka.
Den som gillar äventyr kan även besöka någon av öns många grottor eller gå på en av Grekland bästa dykskolor.

De största turistorterna på ön är Kalymnos stad, Massouri, Myrties, Kantouni och Platis Gialos. Det finns också flera pittoreska byar, bland annat Emborios och Vathis.
Den klippiga kusten gör att många av stränderna bara går att nå med båt.

Den lilla ön Telendos ligger bara tio minuter med båt från Kalymnos. En kraftig jordbävning för 1500 år sedan gjorde att det här berget slets loss från övriga Kalymnos och bildade en egen ö. I dag finns här bara en liten by, en medeltida fästning och några restauranger. Hit kommer besökarna framför allt för att sola och bada helt nakna på de största stränderna Paradise och Hoklakas.