Just nu visar vi endast resor med
avresa från och med 16 juli.

Den 13 maj gick Svenska UD ut med en avrådan från alla icke nödvändiga resor till hela världen till och med 15 juli. Därefter görs en ny bedömning. Av hänsyn till alla våra besökare visar vi därför inga resor innan detta datum.


För bokningar efter detta datum erbjuder de flesta researrangörer generösa av- och ombokningsmöjligheter.


Håll dig uppdaterad och läs noggrant vad som gäller för varje arrangör och resa.

Sista minuten weekendresa till Bilbao

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilbao Spanien, Europa

Bilbao är en spännande stad med dess baskiska kultur, goda mat och vackra landskap. I hjärtat av staden ligger det världsberömda Guggenheim museum.

I Bilbao är kulturen väldigt stark, på ett spännande sätt, och skiljer sig från andra delar av Spanien. De talar även sitt eget språk, baskiska. Bilbao är en viktig hamn- och industristad, med floden Nervión som rinner genom och mynnar ut i Biscayabukten. 1997 byggdes det spektakulära Guggenheim museum och staden fick nytt liv med många moderna inslag som idag är en del av stadsbilden. På Guggenheim konstmuseum kan du främst se modern konst, men själva byggnaden, området utanför och inte minst läget vid floden Nervión är i sig värt ett besök. Den unika byggnaden är designad av den kanadensiska-amerikanska arkitekten Frank Gehry.Bilbao är en perfekt utgångspunkt, med sin flygplats som bara ligger en kort resa från staden, om du vill resa runt i Baskien, och bjuder på behaglig temperatur och välsmakande mat och dryck som du inte vill missa. Deras pintxos, baskisk tapas, är full av goda smaker och beroende på årstid använder de olika lokala råvaror.Bilbaos fotbollslag heter Athletic Bilbao och är känt för att de endast accepterar baskiska spelare. De är en av tre klubbar i spanska La Liga som aldrig har åkt ur – laget kan du se spela på mäktiga Estadio San Mamés.