Information om rådande reseläget

Svenska UD avråder tillsvidare från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet och Storbritannien. Avrådan gäller inte för följande länder:

Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nordirland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.


För övriga länder gäller avrådan till och med den 31 maj 2021.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Senast uppdaterad: 2021-03-31

Sista minuten i februari till Bilbao

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilbao Spanien, Europa

Bilbao är en spännande stad med dess baskiska kultur, goda mat och vackra landskap. I hjärtat av staden ligger det världsberömda Guggenheim museum.

I Bilbao är kulturen väldigt stark, på ett spännande sätt, och skiljer sig från andra delar av Spanien. De talar även sitt eget språk, baskiska. Bilbao är en viktig hamn- och industristad, med floden Nervión som rinner genom och mynnar ut i Biscayabukten. 1997 byggdes det spektakulära Guggenheim museum och staden fick nytt liv med många moderna inslag som idag är en del av stadsbilden. På Guggenheim konstmuseum kan du främst se modern konst, men själva byggnaden, området utanför och inte minst läget vid floden Nervión är i sig värt ett besök. Den unika byggnaden är designad av den kanadensiska-amerikanska arkitekten Frank Gehry.Bilbao är en perfekt utgångspunkt, med sin flygplats som bara ligger en kort resa från staden, om du vill resa runt i Baskien, och bjuder på behaglig temperatur och välsmakande mat och dryck som du inte vill missa. Deras pintxos, baskisk tapas, är full av goda smaker och beroende på årstid använder de olika lokala råvaror.Bilbaos fotbollslag heter Athletic Bilbao och är känt för att de endast accepterar baskiska spelare. De är en av tre klubbar i spanska La Liga som aldrig har åkt ur – laget kan du se spela på mäktiga Estadio San Mamés.

Resmål som liknar Bilbao