Resor till Incekum, Turkiet

Resor till Incekum, Turkiet

Om Incekum

Incekum är granne till det större Alanya och är känt för sina vackra bukt med fina sandstränder. Här är det betydligt lugnare än i Alanya och resmålet passar för dig som vill ha mycket sol och bad tillsammans med ett bra utbud av restauranger.

Jämför paketresor till Incekum

Flyg till Antalyakusten när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Incekum

Om Incekum Antalyakusten, Turkiet


Stranden i Incekum är en av de bästa i hela Turkiet.
Det är också en perfekt plats för att ta det lugnt nära både skogar och berg.


Det här är en mycket liten ort där det bara finns några enstaka restauranger och butiker samt ett tiotal hotell som ligger direkt vid stranden.
Det är också stranden som lockar besökare. Ortens namn betyder till och med ”fin sand”, den är mycket finkornig och blir ännu vackrare tack vare det kristallklara vattnet. De första 50 metrarna av vattnet är långgrunda.

Här i Incekum bor du mycket nära naturen och någon kilometer inåt land finns både vackra picknickområden och populära campingplatser. Det finns också flera vandringsleder där du kan gå på upptäcktsresor i tallskogen och de närbelägna bergen.

Det är mycket smidigt att göra en utflykt till de närbelägna städerna Side och Alanya. Det tar bara en halvtimme innan du kan gå omkring bland ett myller av uteserveringar och butiker.

En dryg mil inåt land från Incekum så kan du se hur ett hotell såg ut för 800 år sedan. Alarahan Kervansaray är en mycket välbevarad karavanseraj som fungerade som ett välbevakat värdshus för karavaner. Här kan du se föreställningar med turkisk folkkultur eller ta ett lerbad. På en hög bergstopp finns ruinerna av en fästning, Alara.

Turkiet / Incekum i oktober

Turkiet Superpuman, 2 sep. 2009
Updaterad av Legusta för 14 år sedan
4
Har aldrig åkt till Turkiet så sent som i oktober, Undrar hur vädret är???? ... Legusta: Läs mer fakta här: http://sunsearch.info/turkiet/alanya/sevardheter/turkiets-historia/ ... Superpuman: Tack... Det känns trevligt att höra, efter denna tråksommar behövs lite sol och värme. ... Annkan: ...

Boka transfer / taxi med www.247transfer.com ALANYA

Turkiet Mlate, 19 mars 2011
Updaterad av Fedez1234 för 6 år sedan
2
... till hotellen. Endast 42 eur från Antalya till Incekum/Alanya. Det känns riktigt billigt och jag hittar varken något negativt eller något positivt om denna sajt. Är det någon av er som känner till eller har använt dem? Vore bra att veta så att man inte blir blåst. Hoppas på svar :) ... ...

Dålig mage i Turkiet

Turkiet Martis49, 14 sep. 2008
Updaterad av Lisanilsson för 6 år sedan
21
... 20/9. Närmare bestämt till Pegasus resort vid Incekum. Vet någon hur det är med med medel mot magsjuka. Ska visst finnas något drickbart receptbelagt . Har hört att många som varit i Turkiet har fått magsjuka, och det vill man ju gärna slippa. Snälla svara fort. ... Lisanilsson: > ...

Aquapark i Alanya

Turkiet Hattstugan, 11 mars 2012
Updaterad av Hattstugan för 11 år sedan
6
... att bli tjatig, finns det någon vatten-park i Incekum? MVH Marie

AQUA FANTASY I Kusadasi

Turkiet Liza87, 6 sep. 2009
Updaterad av Superpuman för 14 år sedan
1
... . Vi åker också till Turkiet i Oktober men till Incekum, Pegasus resort = KANON.... Mvh Anneli

Nazar?

Turkiet Lize, 19 maj 2008
Updaterad av Hallonsmurf för 15 år sedan
6
... kommit hem efter en vecka på Pegasos Royal, i Incekum och är supernöjda med resan. Jätte,jätte fint på hotellområdet, bra service, mycket trevlig personal och väldigt bra mat. Ha en trevlig resa ! ... Pierreasln: Jag har också bra ...