Resor till Korfu stad, Korfu

Resor till Korfu stad, Korfu

Om Korfu stad

Korfu är en av Greklands vackraste öar. Agios Georgios långa sandstrand lockar familjer medan Korfu stad med sin shopping är populär bland par. För den aktiva erbjuder ön golf, dykning, och vattensporter. Bäst väder får du i maj till oktober.

Flyg till Korfu stad när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Korfu stad

Om Korfu stad Korfu, Europa

Här i Korfu stad kan du bo i en av Grekland vackraste och mysigaste städer.
Du promenerar bland historiska byggnader och kan njuta av bra mat och härligt klimat.

Staden ligger ungefär mitt på Korfu vilket gör att det är smidigt att åka på utflykt till övriga delar av ön. Det är bara någon kvart med buss till badorterna norrut eller södut.

Den mysigaste delen av Korfu är den världsarvskyddade gamla stadskärnan. Här går du omkring bland små butiker, kafeer och barer. De smala kullerstensgatorna ringlar sig fram och känns ofta som rena labyrinten.

En kort promenad tar dig till den imponerande borgen Paleo Frourio. Den byggdes på 1500-talet av venetianerna och var så ointaglig att staden tidigare kallades ”fästningsstaden”. Från borgen får du den bästa utsikten mot gamla stan och övriga Korfu stad.

Precis söder om Korfu stad ligger det kungliga palatset Achilleion, vackert beläget på ett litet berg. Här bodde kejsarinnan Elisabet av Österrike-Ungern under större delen av sitt liv. Palatset är sedan länge ett välbesökt museum. Kasino-scenerna i James Bond-filmen ”Ur dödlig synvinkel” spelades in här år 1981. Andra scener spelades in på de smala gatorna i Korfu stad och på stranden Agios Georgios South.

Speciella tips om Korfu

Grekland Goranl, 28 juni 2014
Updaterad av Goranl för 9 år sedan
4
... dessa? Vilka är värda att besöka? - förutom Korfu stad, vad får vi inte missa? Tacksam för hjälp och svar. ... Goranl: Hej! Tack för svar med bra tips om stränder. Vi undrar om snorkling på ön Korfu. Var finner vi det? Bästa möjligheterna? Vi har även läst om grottor i vattnet ...

Korfu, tips?

Grekland Wild, 14 juni 2018
Updaterad av Frodo för 5 år sedan
1
... er en bit för att komma till stränder så är ju Korfu stad en väldigt trevlig stad med bra restaurangutbud. Men då har ni ungefär en halvtimme i bil för att komma till Glyfada Beach som är en bra strand med olika vattensporter. Ni kan läsa mer om de olika stränderna här: http://www. ...

Vart ska man bo på Korfu??

Grekland Charlotte01, 10 juli 2015
Updaterad av Mathilda86 för 7 år sedan
3
... sandstrand på västsidan. Lätt att ta buss till Korfustad om man vill se stan.

Stränder på Korfu

Grekland Missemel, 11 feb. 2016
Updaterad av Missemel för 8 år sedan
3
... sedan norrut längs kusten också. Norr om Korfu stad finns härliga stränder med småsten och härlig atmosfär... Det är väl det jag kommer på nu. Bara att hyra bil och ge sig av norrut egentligen, så kan man inte misslyckas!

Santorini, Korfu eller Karpathos?

Grekland Mariaatherese, 2 aug. 2010
Updaterad av Homeros för 13 år sedan
3
... jag valt Korfu då utbudet är så mycket större. Korfu stad, Gouvia, Dassia, Ipsos, Paleokastritsa. Utsikten från Kanoni, ja listan kan göras lång. Men som sagt, allt handlar om vad ni är ute efter. Trevlig resa!!! ... Mariaatherese: TACK för ditt svar! Har väntat på svar i denna tråden ...

Samos? Syros? Spetses? Rethymnon? Vart??

Grekland Homeros, 8 apr. 2009
Updaterad av Monca för 15 år sedan
4
... . Bodde i Moraitika. Inte så långt till Korfu stad och helt fantastiska sandstränder. Sedan har jag ju varit på Kreta tre ggr och det blir en fjärde gång om två veckor. Jättefint på Kreta men mysigt vet ja ju inte förståss... Hoppas du hittar din Grekiska pärla! ... Lordbyron: Hej ...