Resor till Albir, Costa Blanca

Prisexempel på flyg till Costa Blanca

Om Albir Costa Blanca, Europa

Den lilla badorten Albir ligger vackert omgiven av berg, Medelhavet och med en välordnad strand.

Här finns både vanliga hotell och lägenhetshotell i olika prisklasser.

Avstånden är små här i Albir och det är bara en kort promenad till stranden. Playa de Albir är lite stenig men några kilometer söderut finns flera mycket långa sandstränder.

Det finns ett begränsat utbud av butiker och restauranger i Albir men det är bara en halvmil till den stora staden Benidorm.

I naturreservatet Serra Gelada finns en liten kulturstig som leder ut till fyren på klipporna. I dalen precis innan du når fyren finns resterna av flera gruvor där man bröt rödockra. Ockran är en typ av järn och användes för att skapa rödfärg. Gruvan användes redan av fenicierna för mer än 2 000 år sedan och ända in på 1900-talet.

1 / 6
Thinkstock
Min sommarstrand
2 / 6
Dekorsten man inte kan få nog av!
3 / 6
Ännu en vacker morgon!
5 / 6
It don´t matter if you´re black or white!
6 / 6

Tips på boende i Albir/altea omr

Spanien Annagreta, 8 juli 2010
Updaterad av Annagreta för 12 år sedan
0
Hej Vi söker efter ett boende till nästa sommar (juli) 2-4 veckor Vi är ett sällskap på 6 vuxna och två små barn (1+4 år) som vill hyra något -Villa eller lägenhet/er i Albir med omnejd. Stort boende alternativ 2 boende i närhet av varandra Vill gärna ha nära till strand för att slippa bilen ...

Costa Blanca

Spanien Mamamary, 4 maj 2009
Updaterad av Mamamary för 13 år sedan
0
Hej alla resegalna och resekloka! Jag skall bo en månad i Spanien, Albir, Costa Blanca. Hur ska jag hitta ett bra, prisvärt självhushåll, hotell eller privat spelar roll? Några tips?