Publicerad 18 januari 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i mars till hela världen

Barcelona

I underbara Barcelona finns det “hur mycket som helst” att se och göra. Hur skall man hinna med allt om man bara har några dagar på sig? Det gör man såklart inte, men man kan börja med att njuta av kombinationen storstad och strand. Ja, stranden är värd att besöka även i mars. Ljuset och ljudet är en lisa för själen. Storstaden Barcelona ger dig spektakulära sevärdheter i form av de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv, varierad och bra shopping, mat och dryck utöver det vanliga, fräcka barer och klubbar. Barcelona kan du resa till många gånger (och när som på året) och alltid hitta något nytt.
Alla weekendresor till Barcelona

Istanbul

Istanbul är staden där öst möter väst. Den är full med kultur, vackra moskeer, den traditionella gamla stadsdelen Sultanahmet, samt de mer europeiska stadsdelarna på andra sidan av det Gyllene Hornet. Utforska de underjordiska cisterner som ligger gömda under stadens myllrande gator, åk på utflykt till prinsens öar, gå vilse i den färgstarka labyrinten Grand Bazaar eller sätt foten i Asien för en dag i stadsdelen Üsküdar. Hagia Sofia och Den Blå Moskén är förstås ett måste. Den autentiska känslan av att vara på besök i en helt annan värld är väldigt stark i Istanbul.
Alla weekendresor till Istandbul

Dublin

En storstad i småstadsformat - perfekt för en weekend! Charmiga pubar varvas med dekorerade stenkyrkor och moderna coffeeshops. Pubhäng är Irlands motsvarighet till vårt fika och det är tätt mellan pubarna. Vill du veta mer om alkoholhaltiga drycker ska du besöka Jamesons distilleri och Guinness Storehouse museum. Bägge ställena beskriver tillverkningen och det ges tillfälle för provsmakning.
St Patrick's Day, Irlands nationaldag firas den 17:e mars, är du på plats då, så se till att klä dig i grönt och var med på folkfesten på gatorna.
Alla weekendresor till Dublin

Prag

Den tjeckiska huvudstaden är den perfekta weekendstaden och med ett stort utbud av både kulturupplevelser, shopping och ölstugor är det ett resmål som passar de flesta. Och de bästa av allt; här får du mycket för pengarna! Prag är inte bara en billig storstad, det är även en otroligt vacker stad med så många mäktiga byggnader att du utan problem kan spendera hela helgen åt att utforska stadens arkitketur. Om du föredrar att spendera tiden i butiker med visakortet i handen så har du också kommit rätt.
Alla weekendresor till Prag

Lissabon

Låga priser, gammaldags charm, stränder och 300 soldagar om året. Portugal charmiga huvudstad är en riktigt härlig weekenstad och här får du fortfarande mycket för pengarna. Börja med att ta spårvagn nummer 28 upp till den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge där du får magnifika vyer över staden. I den närbelägna medeltida stadsdelen Alfama kan du vandra i medeltida trånga gränder och på branta kullerstensgator. Bairro Alto är stadens kanske hetaste nöjesdistrikt och här finns gott om bohemiska barer och klubbar, många småbutiker som bland annat fokuserar på secondhand, inredningsdesign och musik. Dagstemperaturen i Lissabon i mars ligger på 17-grader.
Alla weekendresor till Lissabon

Milano

I Milano är kulturen, konsten och arkitekturen av världsklass. För att inte nämna maten och de fashionabla modehusen. Duomen, La Scala och centralstationen är byggnader som sätter sin prägel på staden.Ett av världens mest kända konstverk - Nattvarden av Leonardo da Vinci hänger på Cenacolo Vinciano. Här kan du också välja mellan 2 fotbollslag som båda spelar i Serie A - Milan och Inter. Den berömda Monza-banan, där man kört Formel 1 sedan 1950-talet ligger knappa timmen utanför staden. Som Italiens näst största stad rymmer Milano allt som en storstad bör erbjuda - och lite till.
Alla weekendresor till Milano