Weekend i maj

Reseguiden
Reseguiden

Den optimala månaden för en weekendresa måste vara maj. Allt är pånyttfött, solen värmer, träd och blommor spirar och vi människorna öppnar upp och ler mot både solen och våra medmänniskor. Vart åker du på en weekend i maj? Här följer några förslag.
Publicerad 5 mars 2024

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i maj till hela världen

Amsterdam

En tur till Amsterdam i maj ger dig perfekt förutsättningar att upptäcka och njuta av den lilla storstaden. Tulpanerna, Van Gogh och Anne Frank har alla sitt egna och besöksvärda museum. Själva staden upptäcker du bäst från vattnet - ta en guidad kanaltur eller hyr en egen båt (mycket roligare och inte svårt). Längs kanalkajerna trängs uteserveringar. I ett fd. industriområde mellan A'dam Toren och NDSM-varvet dyker det just nu upp mycket spännade restauranger, caféer, butiker och klubbar. Riktigt bra loppis-shopping hittar du också här, t.ex. Neef Louis Design och Van Dijk en Ko som är två stora och roliga loppisbutiker.
Alla weekendresor till Amsterdam

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca är charterfavoriten Mallorcas pulserande huvudstad. Den lilla storstaden passar alla och en weekend bjuder på shopping, nöje, tapasbarer - och i maj månad är havstemperaturen helt ok för ett dopp på de närliggande fina stränderna. Som ett mini-Barcelona får du allt i ett i denna pärla till weekenddestination.
Alla weekendresor till Palma

Paris

Världens vackraste stad säger många, kanske det, definitivt en av de mest romantiska och fantasieggande och absolut Europa bästa stad för en weekend under våren. Att resa till Paris är som att kliva in i en målning eller en roman. Här finns förstås de stora kända sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren, men när du klarat av dem (eller hoppat över) så se till att njuta av staden som är är full av liv med sina uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker. I maj är de dessutom prunkande.
Alla weekendresor till Paris

Berlin

Berlin har snabbt blivit en av de mest trendiga städerna i Europa och för de som är trötta på London och Barcelona är det hit man ska åka. Alexanderplatz med sitt TV-torn, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, East Side Gallery… Det är en stor utspridd stad med så mycket historia så påtaglig överallt. Ta en guidad cykeltur eller lokalbuss 100 för att få en liten översiktlig idé om staden. Och se till att ta dig tid till shopping - t.ex. KaDeWe som är Berlins svar på Londons Harrods, gillar du mer vintage är det “Made in Berlin” som gäller och runt Hackscher Markt hittar du mängder med unika butiker och trendiga matställen och barer.
Alla weekendresor till Berlin

Aten

Många tänker nog inte på Aten när man pratar om en weekendresa. Men det är få städer som har så mycket att erbjuda. Aten har över 3 miljoner invånare och är en stor stad med många olika områden och förorter. Syntagmatorget är det som kallas centrum i det nya Aten och här ligger parlamentsbyggnaden.
Området som de flesta besöker, och som i stort sett alla förälskar sig i är Plaka. Här kan man lätt strosa omkring i de mysiga gränderna i flera timmar och bara njuta av den härliga stämningen. Shoppa, drick en frappé på något hippt ställe eller ät en gourmétmiddag på någon av alla de fantastiska restauranger som området kan skryta med. Som pricket över i:et har du hela tiden närheten till Akropolis – detta fantastiska konstverk som på kvällen när det är upplyst skapar ett romantiskt skimmer över hela området. Plaka är definitivt området du bör bo i för att hinna få ut så mycket som möjligt av din tid i Aten.
Alla weekendresor till Aten

Wien

Wien är Österrikes bästa kulturstad med klassisk musik, välbesökta museum, pampiga byggnader och romantiska platser. Cafélivet är mycket rikt, och fika är något du verkligen ska göra - Sachertårta och Apfelstrudel bör förstås ätas här. Vi fortsätter på mat-temat och förutom Wienerschnitzel så rekommenderas Leberknödelsuppe - klart godare än det låter - och till det en weissbier. Många sevärdheter ligger i gamla stan, som Hofburg-palatset, Stephansdomen, Spanska ridskolan och Karlskirche. Missa inte heller sagoslottet Schönbrunn.
Alla weekendresor till Wien

Pisa

Pisa är mest känd för sitt lutande torn som ligger i stadsdelen Piazza dei Miracoli och när du väl sett detta ikoniska landmärke så strosa längs floden Arno och upptäck nöjes- och universitetsstaden Pisa. Piazza delle Vettovaglie är torget som kantas av billiga barer, pizzahak, uteserveringar - en enda stor studentfest. Den bästa glassen hittar du alldeles i närheten - på Gelateria De' Coltelli. Till kusten och Marina di Pisa tar det bara 20 minuter och kan du både bada och äta skaldjur.
Alla weekendresor till Pisa


Weekend i maj