Weekend i juli

Ahr
Reseguiden, besökt 32 länder

Mitt i sommaren bör man välja weekendstad med lite större omsorg. Vem vill svettas i trånga gränder i Venedig, smoggiga Aten, eller storstäder som London, Paris och Rom. Nej, i juli vill vi njuta av sommar och storstad med behagliga temperaturer.
Publicerad 2 juni 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i juli till hela världen

Köpenhamn

Det är inget snack om att kontinenten börjar på andra sidan Öresund. Danmark är lite lagom annorlunda och Köpenhamn är en perfekt destination om du vill ta en paus en helg, men inte orkar krångla med långa flygresor.
I juli månad kan det vara skönt att kombinera storstadslivet i Köpenhamn med sol och bad. Köpenhamns största strand Amager Strandpark är en en lång strand med lagun och vattensporter. Den ligger 5 kilometer från centrum, och du kan cykla hit på en halvtimme. Svanemøllen strand är en liten anlagd strand i andra änden av staden. Men du måste ju förstås också hinna med att flanera i Nyhavn och på Strøget, äta smørrebrød med en “lille en” och avsluta med wienerbrød.
Alla weekendresor till Köpenhamn

Reykjavik

Den lilla storstaden Reykjavik ger dig kombinationen av pulserande storstad, spännande nattliv och spektakulära naturupplevelser. Islänningar är duktiga på design och staden har ett brett utbud av modebutiker. Reykjavik är också känt för sitt uteliv med välkända restauranger, mysiga caféer och ett av Europas hetaste nattliv.
Utöver allt detta kan du njuta av en avslappnande dag i en av de många spaanläggningarna i stadens centrum. Eller kanske åka till den världsberömda Blå Lagunen för ett ångande hett bad under öppen himmel? Vill du utforska Island fantastiska natur är det inte långt till storslagna naturupplevelser som Gullfoss och Geysir, ridning på islandshästar eller valsafari. Island är den perfekta kombinationen av shopping, uteliv och naturupplevelser. Allt på ett ställe, med korta avstånd, gör helgen till en minnesvärd upplevelse.
Alla weekendresor till Reykjavik

Sarajevo

Sarajevo som är huvudstaden i Bosnien-Hercegovina är en mötesplats för olika kulturer. Här möts öst och väst, gammalt och nytt. Staden är en bra blandning av modernt storstadsliv, Europas historia och en dos exotiskt och orientaliskt kulturarv. I gamla stan hittar du den turkiska basaren Baščaršija med hantverk, souvenirer, smycken och caféer. Och att prova en “Cevapi” på caféet “Zeljo” är ett absolut måste när du är här. Ett stenkast längre bort hittar du stadsdelen som är präglad av österrikiska byggnader. Vill du ha liv och rörelse kan du roa dig med ett pulserande nattliv med pubar, restauranger och caféer. I Sarajevo möter du en religiös och kulturell mångfald och staden kallas ofta för “Europas Jerusalem”.
Alla resor till Sarajevo

Helsingfors

Helsingfors är en liten storstad – här har du det mesta inom promenadavstånd. På några timmar tar du dig runt bland muséer, butiker, restauranger och sevärdheter. Helsingfors har dessutom ett av norden största spårvagnsnät. Linje 3B och 3T går genom hela centrum och åker man med runt hela slingan får man se stora deler av staden på cirka en timme. Alvar Aalto, Iittala, Marimekko och Ivana Helsinki. Listan över Helsingfors designshopping kan lätt göras lång. Stockmann på Norra Esplanaden är Helsingfors mest kända varuhus och här hittar du det mesta i shoppingväg. På gatorna runt Esplanadan ligger butiker i alla prisklasser, bland annat hittar du tre Marimekkobutiker. Här finns också hela 22 badstränder! Hietarantastranden, eller Hietsu som den populärt kallas, är den mest centrala och ligger bara ett stenkast från stan.
Alla weekendresor till Helsingfors

Gdansk

På den Polska rivieran ligger städerna Gdansk, Sopot & Gdynia på rad. De kallas också trestadsområdet och har mer eller mindre växt ihop. Storstaden Gdansk är en gammal hamnstad full av sevärdheter, rik historia och vacker arkitektur. Gdansk är också ett viktigt kulturcentrum och här finns t.ex. en av Europas viktigaste Shakespeareteatrar, som i slutet av juli håller en årlig festival till Shakesspears ära.
Lägg till kilometerlånga vita sandstränder som inbjuder till avkoppling och sköna bad. Sandstranden börjar vid hamnen och går sedan vidare till exklusiva Sopot, även kallad Polens St. Tropez, där den breda och långa sandstranden är i absolut världsklass. På andra sidan av Sopot ligger områdets andra storstad, Gdynia. Här möts du av en fantastisk shoppingstad, men även en hamnstad med sandstränder mitt i stan. Tre städer i en resa!
Alla weekendresor till Gdansk

Stockholm

Vår vackra huvudstad är väl värd en weekend - inte minst på sommaren. Skansen, Gröna Lund, alla teatrar, museum, evenemang och aktiviteter ger en skön mix och dessutom är det alltid nära till vattnet.Satsa på en skärgårdsutflykt, här finns 30 000 öar och kobbar. Fjäderholmarna ligger närmast och dem når du på 20 minuters båtresa. Själva staden är alltid pulserande, njut av dofterna på Hötorget, se Riksdagshuset, flandera i Gamla Stan och avsluta dagen med härlig utsikt från någon av alla sköna rooftop bars.
Alla weekendresor till Stockholm

Riga

Riga har en liten och översiktlig stadskärna, så du hinner med många roliga upplevelser på en helg. Med bra priser på mat, dricka och shopping kan du njuta av helgen med gott samvete. Riga är känt för sina välbevarade medeltidsbyggnader och den vackra gamla stadsdelen finns med på UNESCOS världsarvslista. Här kan du promenera runt bland charmiga gamla byggnader, och när du behöver vila finns det många mysiga tavernor och restauranger att välja mellan. Shopping i Riga kan vara en härlig upplevelse för plånboken. Förutom ett bra urval av butiker i stadskärnan finns det många marknader i Riga. Centraltirgus är en stor marknad där du verkligen kan hitta det mesta – här får du en upplevelse av doft, ljud och intryck från en annan värld.
Alla weekendresor till Riga


Härliga weekendstäder